Usikker eller selvsikker

Innlegget ligger i arkivet for desember 2011

Da jeg var "ung", sånn 15-16 år, hadde jeg en tendens til å kle meg i litt for trange klær, både bukser og topper. Jeg hadde en frikete stil, med alt fra batikk til netting og neonfarger, i tillegg til kullsvart hår. Jeg ville skille meg ut. Jeg prøvde mitt hardeste for å se tynnest mulig ut, og bli lagt mest mulig merke til. Med mine da 42 kilo var jeg "smellfeit", det var i hvert fall dét speilbildet viste. At beina stakk ut på underarmene og fettprosenten var ca. null, var ikke øynene mine i stand til å se. Det eneste som stod i hodet mitt var å få oppmerksomhet, kle meg slik at folk la merke til meg og tenkte at "shit, hun var tynn!" At noen kommenterte det, gjorde meg glad og lykkelig langt inn i sjelen.

I ettertid, ved å tenke tilbake og se på bilder, kan jeg ikke fatte hva som stod i hodet på meg. For min del er det helt klart at det hele bunnet ut i ekstremt lav selvsikkerhet og selvfølelse. Det å bli kalt stygg kontinuerlig opp igjennom oppveksten, gjør noe med en ung og usikker jente. Jeg visste jo at jeg ikke kunne gjøre noe med ansiktet, så da ble målet å endre på kroppen for å tiltrekke meg oppmerksomhet.

Som 27-åring kan jeg føle meg dum når jeg tenker tilbake på hvordan jeg oppførte meg og kledde meg. Men jeg ikke flau over det. Det er en grunn for alle måter å oppføre seg på, uansett hvilken retning det dreier seg om. Min grunn var mobbing, dråpen som fikk begeret til å renne over. Jeg unnskylder det også med at de aller fleste tenåringer har en periode hvor de tester ut grenser, både i forhold til regler, men også i forhold til klær. Hvem har vel ikke eksperimentert med både hårfarge, svart sminke og korte topper?

Ut i fra min egen erfaring, vil jeg påstå at som tenåring, reflekterer ofte klesstilen hvordan man har det inni seg. Hvis man følger strømmen fordi man ikke vil være utenfor, er man veldig ofte usikker på seg selv. Hvis man kler seg i klær som automatisk tiltrekker seg oppmerksomhet, føler jeg at det tyder på at man sliter med seg selv, og bruker klærne som et rop om hjelp.

Det kan hende at det ikke er alderen det dreier seg om, kanskje det rett og slett bare er tiden vi lever i. Vi har kommet til 2012, og jeg elsker at man kan kle seg i akkurat det en selv ønsker uten at noen (de aller fleste i hvert fall) reagerer på det. I 2012 er det lov til å skille seg ut, det er kult å tørre å være annerledes. Det er en utrolig viktig og vesentlig del av det å skulle utvikle seg selv. Man har lov til å velge retninger man egentlig bare drømmer om, man har lov til å ha troen på seg selv, og man blir beundret for det. Jeg digger det, og jeg håper av hele mitt hjerte at det fortsetter slik. På samme måte som jeg håper at det faktisk er fordi vi har kommet til 2012, og ikke fordi jeg har blitt 27 år og "bare" ser det annerledes enn jeg gjorde for ti år siden.

Jeg er egentlig langt i fra noe godt eksempel, jeg sliter fortsatt med selvfølelsen, jeg ser fortsatt Mona-med-litt-for-mange-kilo i speilet, selv om jeg vet at det ikke stemmer. Men etter å ha utviklet spiseforstyrrelser som femtenåring, er det noe som alltid vil henge over meg selv om det er noen år siden jeg kastet opp maten for siste gang. (!) Det er som en skygge i bakgrunnen, en liten djevel som sitter på skulderen og forteller meg at jeg må ikke tro at jeg er tynn, hvis jeg skulle finne på å føle meg fin. Men jeg vet at livet dreier seg om langt mer enn kropp og utseende. Jeg vet også at det aller viktigste for å være vakker, er nettopp det å føle seg bra. Det er ingenting som kan måle seg med en kvinne som utstråler selvtillit, er rak i ryggen og går med hodet høyt hevet. Ikke en modellkropp, ikke struttende pupper, ikke lange englelokker. Den vakreste kvinnen er den selvsikre!

Dette ble veldig langt, med veldig mange avsporinger, men det er godt å kunne reflektere litt innimellom. Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg ville oppnå med dette innlegget, kanskje bare fortelle at vi er alle forskjellige, og det viktigste for å ha det bra med seg selv, er å være trygg og selvsikker, følge drømmene og rett og slett bare være seg selv. Godt nyttår alle sammen, snakkes i 2012:-) 

Nyttårsforsetter

Innlegget ligger i arkivet for desember 2011

I fjor skrev jeg dette innlegget, med nyttårsforsetter som var sånn noenlunde realistisk. Jeg tenkte at jeg skulle skrive et innlegg for neste år også, men først en liten gjennomgang av listen fra i fjor!

Shoppe mindre.
Tja. Jeg vet ikke helt, jeg. Jeg tror faktisk at jeg i det store og det hele har shoppet mindre i år, men jeg har vært veldig periodeshopper. Men jeg har vært flinkere til å shoppe mindre spontant, og bruker vel i grunnen alt (det meste) jeg har kjøpt i året som har gått.

Trene mer.
Hehe:-) Kan noen sende over en personlig trener, takk? Jeg klarer ikke å finne en treningsmetode som passer for meg og som jeg trives med. Det eneste jeg virkelig elsker, er å danse. Men jeg føler ikke at jeg har kapasitet til å begynne å danse aktivt, jeg er sikkert for gammel også... De tre kiloene som skulle bort, er borte da, så noe må jeg ihvertfall ha gjort riktig.

Spise sunnere / mer variert / drikke mer vann.
Her kommer periodefenomenet fram igjen. Jeg har nok spist mer variert, og sunnere i perioder, hehe. Vann er jeg fullstendig håpløs på å drikke, og der må jeg virkelig skjerpe meg (til neste år også...)

Tilbringe mer tid i fine klær.
Det har jeg definitivt gjort! Et stort check! Problemet er at jeg er håpløs på å få tatt bilder av det når jeg virkelig føler meg fin. Skjerpings igjen.

Skrive mer musikk.
Et stort check igjen. Det har jeg absolutt gjort. Har skrevet flere sanger i løpet av året som jeg er veldig fornøyde med. Noen ble til etter en forferdelig hendelse, men det er ofte de sangene jeg skriver når jeg er trist, som blir best.

Ta flere bilder.
Check check check.

Smile mer.
Check igjen, hurra:-)

Være flinkere til å ordne meg på håret.
Superfail, oops... 

Ellers skrev jeg at jeg hadde planer om å få meg en jobb, noe jeg fikk. Verdens beste faktisk. Dessverre var det et vikariat som bare varte i 7 mnd, men det var definitivt de beste 7 mnd jeg har hatt på lenge. Jeg fikk ny jobb med én gang da, og får jobbe med det jeg elsker å jobbe med, og det er veldig bra. Dette er også et vikariat, men med mulighet for fast ansettelse, så da krysser jeg fingrene for at 2012 gir meg en fast jobb:-)
Punktet om at jeg hadde planer om å holde huset ryddigere, hopper vi elegant over.

Men nå - over til neste år!!!
I år 2012 skal jeg... 


...stresse mindre. Jeg har en tendens til å se veldig svart/hvitt på ting, og hvis jeg begynner å stresse, kjennes det til tider ut som om hele verden raser sammen. Det er en smule slitsomt, så det må jeg virkelig prøve å slutte med.


...ta flere outfitbilder. Jeg er ikke fotogen en plass, så jeg må rett og slett øve meg:-) Tenk så moro å vise til barnebarna om sånn hundre år:-)


...ta en ny tattovering. Det har jeg drømt om i flere år, og nå er jeg ikke langt unna å finne den perfekte. Det er noe jeg virkelig har lyst til å gjøre i 2012, så her må det spares:-)


...tenke både en og to og syv ganger gjennom det, før jeg kjøper nye klær og sko. Jeg må bli flinkere til å se om jeg har noe fra før som det vil passe sammen med, om jeg kommer til å bruke det mer enn tre ganger, om jeg egentlig har lyst på det eller om det bare er en "i vinden-ting" som jeg bare ha, osv. Jeg har store planer om å rydde klesskapet med hard hånd, og kvitte meg med alt jeg ikke bruker. Jeg har så mange ting jeg tenker at jeg kanskje får bruk for en dag, og så blir det bare liggende bakerst i skapet i flere år. Det er virkelig unødvendig, så det skal vekk. (Da trenger jeg jo kanskje nye klær og får en legitim grunn til å shoppe, hehe:-p)


...fortsette å skrive musikk. Det er en stor del av livet mitt, og fungerer som terapi for meg. Jeg har ingen planer om å slutte med det, så jeg må øve meg på å "skrive på kommando" også, og ikke kun løpe til gitaren når det dukker opp en sang i hodet mitt som jeg må skrive ned med en eneste gang.


...gifte meg!!! Hihi, det er ikke noe nyttårsforsett akkurat da, men jeg måtte bare skrive det, for 2012 er faktisk året jeg blir gift! Shit, hehe:-)

Har dere noen nyttårsforsetter?

Tilbake med et lite tips

Innlegget ligger i arkivet for desember 2011

Juleferien min ble i grunnen ikke noe særlig lang, jeg har definitivt hatt lengre bloggpauser før;-) Nyttårsforsettet mitt får være å bli flinkere til å blogge, selv om jeg må innrømme at jeg ikke helt vet om jeg får det til, hehe;-)

Jeg får begynne med et lite tips! Vet at det er mange som har lyst på disse skoene fra Sam Edelman, og selv om de er på salg flere steder nå, så er det gjerne ikke alle som har råd til dem likevel. Da har Nelly et godt alternativ, selv om de ikke er svarte.

Jeg håper dere har hatt en fin jul, og nyter siste rest av romjulen før hverdagen slår tilbake for fullt i neste uke. Selv holder jeg på å lage bryllupsinvitasjoner for tiden, fant ut at det var veldig mye billigere å lage dem selv. Og siden jeg er grafisk designer, burde jeg jo absolutt klare det:-)

Juleferie

Innlegget ligger i arkivet for desember 2011Det har vært veldig stille fra meg de siste dagene/ukene, og grunnen til det er rett og slett at jeg har vært superstresset med både ny jobb, bursdager og juleforberedelser. Siden jeg likevel ikke har postet noe særlig på bloggen, tar jeg meg en meget velfortjent juleferie, så satser jeg på å komme sterkere tilbake om en ukes tid.

I dag har min kjære bursdag, så det blir en aldri så liten bursdagsfeiring i kveld, før det braker løs imorgen med julefeiring:-) Vi skal være hjemme i år, og jeg syns det er så deilig å slippe å stresse rundt med gaver og barn:-)

Jeg ønsker dere alle en fantastisk jul og en fin romjulstid, så "snakkes" vi om ikke så alt for lenge:-)

Trettito mål til Norge

Innlegget ligger i arkivet for desember 2011


TV2.no

...og det gjorde oss til regjerende verdensmestere, europamestere og olympiske mestere!!! (Ja, jeg er en sånn irriterende person som sier "vi" selv om jeg ikke akkurat har vært i Brasil og spilt håndball;-))

Hurra, og heia Norge! Vel fortjent seier:-)

Fineste rammene

Innlegget ligger i arkivet for desember 2011På torsdag kom det en mann på døren med den største pakken jeg noensinne har fått. Jeg mener, jeg kunne helt sikkert ha bodd i pappesken:-) Heldigvis var rammene oppi pakket i mindre pakker, noe som var veldig praktisk fordi jeg da faktisk klarte å bære dem;-) Som dere sikkert skjønner av bildet over, kom verdens fineste rammer til meg! Ikke mindre enn 27 stykker. Jeg har solgt 14 stk da, men sitter selv igjen med 11 fantastisk vakre rammer og to speil. Herregud de er så fine, hehe:-) Nå mangler jeg bare en liiiten detalj; Et hus å henge dem opp i;-)

Julestemning

Innlegget ligger i arkivet for desember 2011Et lite forsøk på å lage julestemning i heimen:-) Det ble litt koselig, vel? Jeg kjenner at jeg virkelig må jobbe hardt for å få skikkelig god julefølelse nå som det regner kokosnøtter utenfor, og snøen (nesten) er long gone.

...men jeg må innrømme at jeg blir litt glad av å se på dette bildet fra forrige mandags ettermiddag. Jeg krysser fingrene for at snøen kommer tilbake på julaften ihvertfall:-)

Lovlig shopping

Innlegget ligger i arkivet for desember 2011

...for de må jo ha klær å gå med? Hehe, jeg burde nesten ha blitt sponset av H&M, så mange tusen kroner som jeg har lagt igjen der de siste årene;-)

Jeg skal prøve å ikke legge ut flere shoppinginnlegg på en stund. (Prøve ja...) :-)

Levende julekule

Innlegget ligger i arkivet for desember 2011


Asos

Det er ikke feil når buksen du har siklet på, men ikke har bestilt fordi det er så irriterende med bortimot dobbel pris pga. tollogmoms, er satt ned fra 40 pund til 13 pund. Det er heller ikke feil å være så kort at sånne bukser rekker til ankelen og ser ut som en vanlig bukse, ihvertfall hvis man har støvletter på seg og ikke for eksempel pumps.

Vet dere forresten at det er dyrere å handle på Asos hvis dere velger NOK på currency, istedenfor GBP? Denne buksen er et godt eksempel. Min var nemlig innstilt på NOK, og buksen kostet sånn ca. 136 komma ettellerannet kroner. Men da jeg endret den til GBP, kostet den plutselig 13 pund, og det var faktisk under 120 kroner. Så dagens tips: Handle alltid i pund på Asos:-)

(Og før noen kommenterer det, så mener jeg ikke at hun fine modellen er en julekule altså, jeg er bare så ekstremt lite oppfinnsom at jeg ikke kom på noe lurt å skrive i overskriften. Og en sølvbukse passer jo finfint i julen sant, julekulebukse? Ehh..!)

Åtte år

Innlegget ligger i arkivet for desember 2011

Gratulerer med dagen til verdens beste jente som fyller 8 år i dag!! Herlighet, tiden flyr! Tenk at jeg er mamma til en åtteåring, det er helt vilt å tenke på! :-)

I dag har jeg fri fra jobb, så da er planen å shine ferdig huset, kakene er allerede bakt:-) I tillegg skal jeg en liten tur på besøk på gamlejobben<3 I kveld blir det familiebesøk og masse bursdagsgaver, hurra! Storegullet mitt gleder seg som bare det, men først er det skole for hennes del:-)

Jeg ønsker dere alle en strålende torsdag! Snart helg nå:-)

Livet

Innlegget ligger i arkivet for desember 2011

I dag føler jeg meg sånn...

...men i morgen skal det bli sånn...

Man vet aldri hva fremtiden bringer, ikke sant?

Endelig vår tur

Innlegget ligger i arkivet for desember 2011

I dag har vi nemlig vært og hentet vår nye bil!!! Herregud for en drøm av en bil, den er helt fantastisk! Det var jammen verdt to års ventetid, hehe;-)<3 <3 <3

En vemodig dag

Innlegget ligger i arkivet for desember 2011

I dag har jeg vært hjemme og ryddet huset. Veldig greit og praktisk med en fridag, men jeg skulle mye heller ha vært på jobb sammen med verdens beste gjeng. Tårene sitter løst og jeg er skikkelig trist, men samtidig utrolig takknemlig for tiden jeg har vært der. På mandag er det på´an igjen med ny jobb, så jeg håper at ting blir litt lettere da.

I går var altså siste dag, og de hadde gjort i stand en nydelig avslutning for meg. Tradisjonen tro, kunne jeg ikke avslutte uten å ta med meg noe hjemmebakt, og jeg regnet meg fram til at det er den åttende tingen jeg har bakt siden jeg begynte der for syv måneder siden;-) Jeg ble fortalt at jeg avsluttet med stil, så jeg tror kaken falt i smak:-)

Dette er altså inni kaken. Jeg bakte kokoskake, og det er muligens den aller beste kaken i hele universet. Seriøst.

Ferdig kake. NAM!

Mine nydelige kollegaer hadde gave til meg, og jeg fikk denne nydelige engelen som stod oppi en pose som fortalte meg at det er en skytsengel<3

I tillegg fikk jeg verdens fineste blomsteroppsats og kort. Sukk, verdens beste mennesker.Denne jobben har virkelig forandret meg som person, og hver og en har gjort inntrykk på meg. Derfor var det helt naturlig for meg å lage et personlig kort til alle sammen, i tillegg til at jeg hadde satt sammen en film med alle bildene jeg har tatt på sosiale sammenkomster, lagt til musikk og små filmklipp, og tilslutt en sang som jeg har skrevet til dem. Jeg tror det ble satt stor pris på. Da sjefen kom med noen ord, klarte jeg ikke å holde tårene tilbake, og jeg klarte selvfølgelig ikke å få en slutt på det heller. Huff og huff. Så ja, dagen i dag har vært veldig vemodig. Bare det å se på klokken da den var halv tolv, gjorde meg trist fordi jeg visste at de hadde lunsjpause. En smule følsom kan man si, men det er virkelig ikke rart at jeg er trist når jeg måtte forlate verdens beste arbeidsplass.

En drøm av gull

Innlegget ligger i arkivet for desember 2011


H&M

Nå har jeg sittet på nettet og oppdatert siden jeg så denne kjolen i et utstillingsvindu siste dagen i København. Der var den utstilt med svart dressjakke og skinntights, og det var utrolig stilig, så jeg tenkte å være copycat;-) Endelig var den kommet inn igjen på nettet etter å ha vært utsolgt online, så da var det bare å bestille, så får jeg håpe at den er like fin i virkeligheten som på bildet (og på utstillingsdukken;-))

Monajenten

27, Bergen

Sko, grafisk designer, kjole og draktsyer, fotografering, musikk, mote, mamma, fruen til min kjære, tankefull, ønskedrømmer og lilla.

Legg til som venn

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign fra


Copyright

blogg.no leverer teknologien bak land of dreams. Bloggen skrives av © Monajenten og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits