Fredagsfavoritter: Pastell og romantikk

Innlegget ligger i arkivet for september 2011

Fordi jeg drømmer i dag. Om romantiske blonder, om et lite, hvitt hus med en hage full av blomster, om nydelige kaker, om perler og tusenvis av stearinlys... Da passer det fint med et bildedryss av pastellfarger i alle former og fasonger:-)

Alle bildene er hentet fra weheartit.

Sommer i september

Innlegget ligger i arkivet for september 2011Jeg tok meg visst en uplanlagt bloggpause, av den enkle grunn at jeg har vært så trøtt etter jobb denne uken at jeg omtrent ikke har orket å gjøre noe som helst. Så det å vri hjernen for å komme på noe spennende og interessant å skrive om, har jeg rett og slett ikke hatt sjans til.

Plutselig har det blitt sommer ute, og det har bare vært helt nydelig i dag. 20 grader når det nærmer seg oktober, får ihvertfall ikke meg til å klage;-) Jeg kan ikke huske sist jeg gikk med bare armer (uten å fryse), så nå er det bare å nyte hvert eneste sekund før høsten slår inn for fullt.

Hva har du brukt "sommerdagen" på? :-)

Brannsjefen

Innlegget ligger i arkivet for september 2011

Denne uken har det vært brannvernuke i barnehagen, og i går inviterte brannstasjoner over hele landet til åpen dag. Jeg og min lille brannsjef tok turen, og det var en helt super opplevelse. Først var vi med på en kunnskapsløype hvor han faktisk klarte å svare på 8 av 10 spørsmål om brannsikkerhet! Etterpå fikk vi kjøre brannbil med både blålys og sirener, før han fikk bruke brannslangen til å skyte en kasse mot et mål (og han traff!!) Tilslutt fikk vi sitte på tilhengeren til en firehjuling, og lillegutt sitter igjen med herlige minner, diplom og en caps med teksten "Hjemmets Brannsjef" :-) Jeg har laget en film også som jeg tenkte dere skulle få se, men det ser ut til at den ikke vil bli lastet opp. Dermed får dere nøye dere med et par bilder:-)

Fredagsfavoritter: Ny vri

Innlegget ligger i arkivet for september 2011Fordi bildene er utrolig stilige og jeg er veldig i fredagsmodus. Derfor syns jeg det er greiest å se på fine ting istedenfor å lese om fine ting, og jeg regner selvfølgelig med at det gjelder for alle andre også;-)

Alle bildene er funnet via Google.

Hver alder har sin sjarm

Innlegget ligger i arkivet for september 2011

Da jeg var liten, gledet jeg meg til å bli stor. Da jeg gikk på ungdomsskolen, gledet jeg meg til videregående. Da jeg var 16, gledet jeg meg til å bli 18, og så var det 20. Da jeg møtte min kjære, gledet jeg meg til den dagen vi skulle få barn. Så fikk vi det, og jeg ønsker meg fortsatt flere barn. Etter noen år, gledet jeg meg til vi skulle gifte oss, og det skal vi plutselig om åtte måneder. Fortsatt gleder jeg meg til den dagen vi kan kjøpe hus.

Da mine to vakre barn var noen uker gamle, gledet jeg meg til de ble litt større slik at det gikk an å få bedre kontakt med dem. Da de ble større, gledet jeg meg til de ble noen år, slik at det gikk an å kommunisere med dem og ha samtaler med dem. Da det ble noen år, gledet jeg meg til de skulle bli ferdig med trassalderen;-)

Hehe, neida. Men poenget mitt er egentlig at jeg innser at jeg har gått gjennom hele mitt 26 år lange liv og gledet meg til det som skal skje, istedenfor å glede meg over livet akkurat der og da. Jeg går alltid rundt og higer etter noe. Jeg tar meg ikke tid til å virkelig nyte de små øyeblikkene og kjenne på livet, og se at jeg har det så utrolig fint, med så mange fantastiske mennesker rundt meg. Jeg har verdens beste familie, vi har et fint sted å bo, og vi klarer oss fint selv om vi ikke bor i et hus. Jeg har en helt utrolig bra jobb hvor hver eneste en av kollegaene mine er unike og herlige mennesker. Jeg er kreativ og oppfinnsom, og har god nytte av akkurat det i veldig mange sammenhenger.

Jeg har jo faktisk alt jeg trenger. Jeg er så heldig, og jeg skal bli mye flinkere til å sette pris på livet akkurat her og nå. For det er her og nå jeg lever, ikke i fortiden, og heller ikke i fremtiden. Akkurat nå er viktigere enn alt annet.

Jeg trenger tips

Innlegget ligger i arkivet for september 2011

Siden jeg tydeligvis har begynt med faste fredagsfavoritter, noe som egentlig ikke er så smart siden jeg ikke akkurat er den som poster 17 innlegg i uken, så trenger jeg masse tips fra dere:-) Er det noen som har noen gode forslag til hva jeg kan skrive om, noe dere syns er mer interessant enn andre ting? Kjør på, dette blir en bloggosofisk brainstorming;-)

Musikk i mitt hjerte

Innlegget ligger i arkivet for september 2011


Google

Dagen i dag har vært preget av gamle minner, og det har resultert i en ny sang. Det er en stund siden sist nå, og det er så deilig når sangen bare kommer i hodet og fingrene gjør arbeidet med å skrive den ned, uten at jeg egentlig trenger å tenke. Det er som oftest de sangene som blir best, og i dag er jeg veldig fornøyd.

Imorgen blir en lang dag, først full dag på jobben, og så hele ettermiddagen og kvelden på møte - også med jobben. Men jeg gleder meg, for jeg har verdens beste jobb og verdens beste kollegaer, så å tilbringe noen ekstra timer med dem gjør meg absolutt ingenting!

Jeg håper dere alle har hatt en fin start på uken:-)

Ekte høst

Innlegget ligger i arkivet for september 2011Dette bildet tok jeg fra vinduet mitt på jobben i går, og man kan vel trygt si at det er et bevis på at høsten har kommet for fullt. Men så lenge det er opplett, skal jeg ikke klage:-) Været i går var helt nydelig! Kaldt, men likefullt nydelig:-)

Jeg ønsker dere alle en fin lørdag, kos dere i høstværet:-)

Fredagsfavoritter: Nytt i høstgarderoben

Innlegget ligger i arkivet for september 2011

Sennepsgul kjole. Fordi fargen er perfekt, snittet er perfekt, ermene er perfekt, og jeg ville ha et sennepsgult plagg i skapet mitt til tross for at jeg ikke er moteslave nr. 1. (Asos)

Svarte boots med snøring. Fordi de er anvendelige og kan brukes til alt. (H&M)

Lilla kåpe i myrull. Fordi jeg liker å se sånn noenlunde bra ut selv om jeg er en frysepinne. Denne kåpen har nydelig passform og er helt herlig å ha på. (Bergans)Mosegrønn fløyelsbukse. Fordi jeg elsker fargen, og den er så meg som det går an å få blitt. I tillegg sitter den perfekt. (H&M)

Det var en ledig plass

Innlegget ligger i arkivet for september 2011

Bryllupsfotografen vår Mira

Innlegget ligger i arkivet for september 2011

Dette nydelige bildet av skjønneste Mira er fotografert av henne selv, og jeg håper hun syns det er greit at jeg har lånt det av henne. Det er nemlig bare for å fortelle hele verden at vi er så heldige som har booket universets herligste og flinkeste fotograf! Mira er altså vår offisielle bryllupsfotograf, og jeg er så glad fordi jeg vet at vi kommer til å bli storfornøyd:-)

Enda en ting i boks, det kunne ikke blitt bedre! Håper alle har en fin onsdag:-)

Eple- og kanelmuffins

Innlegget ligger i arkivet for september 2011

Siden vi feiret bursdagen til mamma i går, fant jeg ut at jeg måtte lage noe mer enn sjokoladekake, så da ble det eple- og kanelmuffins i tillegg:-) Det ble nesten som eplekake i muffinsform:-)

Du trenger:
- 155 g hvetemel
- 1 1/2 ts bakepulver
- En klype salt
- 1 ts malt kanel
- 40 g sukker
- 1 små epler, skrellet og finhakket
- 1 1/4 dl melk
- 1 pisket eg
- 4 ss smeltet smør

- 12 brune sukkerbiter, grovt knust
- 1/2 ts malt kanel

 Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 200 g.
2. Sikt mel, bakepulver, salt og kanel sammen i en stor bolle.
3. Rør inn sukkeret og de finhakkede eplene. Jeg brukte en vanlig tresleiv, ikke miksmaster.
4. Ha melk, egg og smør i en egen bolle og bland godt.
5. Tilsett de våte ingrediensene i de tørre ingrediensene, og rør forsiktig til det akkurat er blandet. 

6. Fordel blandingen jevnt i papirformer. Jeg laget dobbel porsjon og det ble 24 muffins.

7. Til toppingen blander du knust sukker og kanel og drysser over muffinsene. Jeg hadde ikke
    sukkerbiter så jeg brukte vanlig brunt sukker. Det fungerte like bra.

8. Stek muffinsene i ovnen i 20-25 minutter til de har hevet seg og er gylne. Ta muffinsene
    ut av ovnen og server dem varme, eller plasser dem på en rist til avkjøling.

Jeg syns helt klart at de var best når de var varme, og jeg kan tenke meg at det er veldig godt med vaniljeis til:-) Ha en fin søndag alle sammen:-)

Fredagsfavoritter: Akkurat nå

Innlegget ligger i arkivet for september 2011

Sofa. Fordi jeg bare ligger her og slapper av, og det var nesten så jeg ikke orket å reise meg for å hente mac´en. (Men jeg har bakt sjokoladekake i dag!)

Tv. Fordi fredag betyr gøye ting på tv.

Kjoler. Fordi vi skal feire 50-årsdagen til mamma imorgen, og da må man selvsagt ta på seg finstasen!Seng. Fordi at bare det å skrive dette innlegget var tiltak, så nå skal jeg sove. God natt:-)

Bildene er funnet via Google og H&M.

En liten teaser

Innlegget ligger i arkivet for september 2011


Pronovias Barcelona

...bare fordi jeg har kjøpt brudekjole i dag!!! Dere kan få gjette så mye dere vil, men jeg sier ikke om kjolen min er på bildene eller ikke;-) Det eneste jeg røper er at det er riktig merke, men utover det må dere pent vente til vi har giftet oss før jeg avslører det:-)

Bare litt regn

Innlegget ligger i arkivet for september 2011


Chatterboxwrites

Himmelen bare åpnet seg den, og tømte alt regnet ned i hodet på oss. Snakk om å starte høsten med ekstremvær! Jeg har nesten gått i dvale de siste dagene, jeg er dessverre ikke typen til å danse i regnet og juble over dammer så store som innsjøer, så det har blitt mye innekos og brettspill:-)

Imorgen skal jeg prøve brudekjoler igjen, hurra! Denne gangen skal jeg gå med åpent sinn og null forventninger, og jeg skal prøve kjoler jeg ikke tror jeg kler. Jeg kan jo bli overrasket:-)
Så utrolig mange ting det er å huske på til et bryllup forresten, langt flere enn jeg hadde trodd. Men det er veldig gøy da:-) Nå er fargene bestemt, fotografen er booket og blomsterleverandøren er klar, så vi har kommet godt i gang:-) Jeg har funnet en nydelig dress til min kjære også, jeg har bare ikke vist den til ham enda... Men har han egentlig stemmerett når det gjelder antrekket sitt??? Så må vi finne brudepikekjole og dress til skjønningene våre, men jeg tenker at det er greiest å vente med det til våre klær er i boks. Vi må jo matche litt vel? :-)

Jeg ønsker dere alle en strålende kveld - med eller uten regn;-)

Bursdagsfest

Innlegget ligger i arkivet for september 2011


Weheartit

Gode venner, lekre sko, øl i hånden og bra musikk = bursdagsfest i kveld:-) Jeg gleder meg!!
Jeg ønsker dere alle en strålende helg:-) 

Fredagsfavoritter: Julegaver til barn

Innlegget ligger i arkivet for september 2011

Bøker. Fordi det er ingenting som er så herlig som å se barna med nesen begravd langt inni boken. Lesing er så utrolig viktig, og det er når de er små at man har mulighet til å påvirke barns leseglede. Jeg har ikke tall på hvor mange bøker som står i bokhyllene her, og mine to sluker hver eneste en. Nå har de forresten veldig gode tilbud på barnebøker på Ark bokhandel, og jeg kjøpte flere bøker i dag som egentlig kostet 199,- men som var nedsatt til bare 49,-

Spill. Fordi det er både sosialt og gøy å kose seg med spill sammen med barna. Brettspill, terningspill, kortstokker, you name it. Noe av det gøyeste mine to vet, er når jeg slenger meg ned på gulvet og vi samler oss rundt et spill. Tiden flyr og vi koser oss ordentlig sammen.

Lego. Fordi de aldri får nok, og kan sitte i timevis å bygge alt fra byer til romskip og bondegårder. Passer perfekt for både gutter og jenter, og nevnte jeg at de aldri får nok? Det er gøy med figurer, hjul og spesiallego, men enkel byggelego er det alltid manko på.

Fargeblyanter. Fordi de aller fleste barn elsker å tegne. Det ligger sikkert flere hundre fargeblyanter rundt om kring i huset, men etterhvert har jeg lært meg å faktisk investere litt i ordentlige fargeblyanter istedenfor å kjøpe dem for en tier på den lokale nærbutikken. Grunnen er rett og slett at det er store kvalitetsforskjeller. En "billigblyant" knekker omtrent bare du ser på den, og mange er nærmest umulige å spisse. De dyrere holder mye lengre, har sterkere farge og knekker ikke like lett. Jeg anbefaler derfor å heller bruke en hundrelapp på et kjent merke, slik at man slipper å kjøpe nye billigblyanter hele tiden.


Jeg vet at jeg er litt tidlig ute, men jeg begynte å tenke på det da jeg kjøpte de første julegavene i dag. Jeg syns det er veldig greit å spre utgiftene over flere måneder, både av økonomiske grunner, men også fordi jeg har lyst til å bruke desember på å kose meg med familien, bake og pynte til jul. Jeg er ikke typen som løper rundt 22. desember for å finne alle julegavene i løpet av en halvtime. Det blir ofte veldig dyrt også. I tillegg har jeg bursdagsbarn i desember og januar, pluss at min samboer har bursdag på lille julaften, så det er nok av utgifter i vintermånedene fra før av:-)

Flere julegavetips til barn:

 • Pysjamas - hvor herlig er det ikke å legge seg på julaften i ny pysjamas? :-)
 • Sengesett med favorittmotivet
 • Vinterutstyr som ski, akebrett og skøyter
 • Sykkel
 • Ulltøy - det finnes masse i fine farger, og ull er dyrt. Kanskje litt kjedelig, men mine blir glad:-)
 • Småfigurer (Kaptein Sabeltann, Bakugan, Littlest Pet Shop etc.)
 • Hobbypakker på f.eks. Panduro - kjempekoselig å gjøre sammen
 • Treleker
 • Lekekjøkken, evt. tilbehør hvis de har kjøkken fra før
 • Barnekjevle og forkle
 • Fotballdrakt fra favorittlaget
 • Kostymer
   

Jeg håper dere fikk noen tips, og jeg tar gjerne imot flere hvis noen har forslag:-)

Alle bildene er funnet via Google.

Barnehagegutten

Innlegget ligger i arkivet for september 2011

Dette bildet tok jeg av godgutten min i april:-) Vi er på vei hjem fra barnehagen, han er trøtt og sliten, og etter ansiktet å dømme har han kost seg i sandkassen! Jeg elsker det, selv om han ikke smiler eller noe. Det er veldig "in the moment" og beskriver en fornøyd gutt som har brukt opp energien på masse lek og kos i barnehagen:-) Skjønningen min.

Forresten - hallo september! Er det liksom den første offisielle høstdagen i dag?! Huff og huff.

Monajenten

27, Bergen

Sko, grafisk designer, kjole og draktsyer, fotografering, musikk, mote, mamma, fruen til min kjære, tankefull, ønskedrømmer og lilla.

Legg til som venn

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign fra


Copyright

blogg.no leverer teknologien bak land of dreams. Bloggen skrives av © Monajenten og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits