one piece left

Innlegget ligger i arkivet for juni 2011Det er i grunnen ganske fascinerende, dette "fenomenet" med bare én bit igjen.
Du kommer på fest, og på bordet står det en skål med sjokoladebiter.
Alle kaster seg over den som om de aldri har sett sjokolade før.
Sakte men sikkert minsker det i skålen, og plutselig ligger den der, den ene biten som ingen tør å ta. Så da sitter man der med store øyne og stirrer på sjokoladen, på hverandre, med forhåpninger i blikket og anspente bevegelser - tør jeg?
Alle venter lenge i stillhet helt til en ærlig sjel, sånn ut av det blå, strekker seg mot skålen, fører biten mot munnen og sier så fint at siden ingen andre vil ha den, kan jeg like godt spise den selv.
Skuffelsen sprer seg i rommet idét alle lener seg tilbake i sofaen med et sukk, og med manglende
sjokoladesmak i munnen.....;-)

trying my best

Innlegget ligger i arkivet for juni 2011Det var vel på torsdag det var sånn noenlunde sommervær, og dette var det beste jeg fikk til - sånn antrekksmessig;-) Er ikke så god på bare bein og armer, jeg, og blir litt misunnelig når jeg ser flotte jenter i sommerkjoler og behagelige denimshortser. But that´s life, I guess:-)

I dag har jeg vært på babybesøk:-) Har blitt "tante" til barndomsvenninnen min sin nydelige skjønnhet, et perfekt lite nurk<3 Det er rart hvor fort man glemmer hvor små de har vært, og jeg kjente at det nesten var skummelt å holde en sånn liten bylt igjen, men det var veldig koselig da:-) Håper jeg får oppleve det igjen! Nå er jo mine to blitt 7,5 år og 4,5 år, så de er jo helt enorme i forhold, hehe;-)

calorie bomb

Innlegget ligger i arkivet for juni 2011

Da var det tid for litt søtsaker igjen;-) Etter å ha lett etter peanøttsmør av den fine typen i flere måneder, fant jeg det endelig, og det resulterte i verdens beste snickerskake! Dette er ikke en vanlig kake som jeg vet at mange andre har laget før, men mer som konfekt. Den er ikke mer enn et par cm høy, og skal skjæres i små biter:-)
Advarsel: Dette er en skikkelig kaloribombe, så om du er på slanker´n er det bare å holde seg unna, for det er umulig å ha den stående i kjøleskapet uten å spise av den;-)


Du trenger 250 g sukker, 250 g sirup, 1 glass peanøttsmør fin type og 200 g kokesjokolade.


Smelt sukker og sirup på svak varme. Rør godt.


Ha i glasset med peanøttsmør.


Etter en stund ser det sånn ut:-)


Dekk en middels stor paiform eller et stort kakebokslokk med bakepapir, og hell blandingen oppi.


Sett formen til avkjøling mens du smelter sjokoladen i vannbad.


La sjokoladen avkjøle en kort stund før du heller den over bunnen.


Sett kaken til avkjøling i kjøleskapet i et par timer til sjokoladen har stivnet.


Voila! Ferdig kake:-)


Skjær den opp i små biter og nyt! :-)

only me

Innlegget ligger i arkivet for juni 2011Kveld. Nyfarget hår. Trøtt og sliten etter en lang dag. Klar for Frustrerte Fruer og cola zero:-)

saturday morning inspiration

Innlegget ligger i arkivet for juni 2011
Kilde: Weheartit

the wedding singer

Innlegget ligger i arkivet for juni 2011

Så var vi kommet til tirsdag allerede, og det er tre dager siden jeg fikk æren av å være bryllupssanger i en vielse som ble holdt i Musikkpaviljongen. Det var fantastisk vakkert, og en utrolig spesiell måte å gifte seg på. Alt gikk som det skulle, bruden så ut som en prinsesse (sitat: min 4 år gamle sønn:-)) og flesteparten var rørt til tårer. Overfølsom som jeg er, begynte tårene å renne idét jeg så bruden stige ut av bilen, og det kom ikke mindre da søsteren hennes leste et nydelig dikt av Paolo Coelho. Det at jeg skulle synge første sangen rett etter diktopplesningen, krevde et par ekstra snufs og takknemlighet over vannfast mascara, hehe;-)


På vei hjem, sliten og trøtt, og klar for joggebukse og sofakrok:-)

sunrise

Innlegget ligger i arkivet for juni 2011

God morgen alle sammen:-) Disse bildene tok jeg mandags morgen ca. kl. 04.30 (ikke spør meg hvorfor...) og jeg syns de er så fine:-) Første gang jeg opplevde en soloppgang, som jeg kan huske ihvertfall, var da jeg var på Kypros for fire år siden og hadde landet midt på natten. Det var en lang busstur til hotellet, og i løpet av den turen fikk jeg med meg hele soloppgangen. Det er kanskje noe av det nydeligste jeg noen gang har sett.

Så er dagen kommet, i dag skal jeg synge i bryllupet til venninnen min.....jeg er spent, nervøs og veksler mellom å le og nærmest gråte, hehe;-) Været er foreløpig fint, så vi får satse på at det holder seg sånn med tanke på at vielsen er utendørs. Jeg ønsker dere alle en strålende pinseaften, programmet er tettpakket her i gården så nå må jeg løpe:-)

make a difference

Innlegget ligger i arkivet for juni 2011


Source: Plan Norge

"Å være Plan-fadder er en personlig og meningsfull måte å hjelpe på. Du er fadder til ett barn, men ditt månedlige bidrag på kr 250 går til å utvikle hele lokalsamfunnet der barnet bor. Du kan være fadder alene eller sammen med andre, og du bestemmer selv hvor lenge fadderskapet skal vare."

Det koster 8 kr dagen å være Planfadder, og det utgjør så utrolig mye mer for fattige lokalsamfunn enn det gjør for oss. Jeg har vært fadder i seks år, og er fadder for en nydelig jente fra Sudan som er like gammel som datteren min. Hun har også en lillesøster som er like gammel som lillebror her i huset, så det er kjempespennende å følge dem og holde kontakten. Hvis man ønsker å besøke fadderbarnet sitt, er også Plan behjelpelig med alt av det praktiske.

Jeg anbefaler alle som har mulighet til å bli Planfadder! Som det står på bildet - I et barns lille verden er du den store forskjellen. Det er virkelig sant! Jeg husker at jeg besøkte et barnehjem da jeg var i Bulgaria for åtte år siden, og det var utrolig sterkt. De små, uskyldige barna ble overlykkelige av en bitteliten sjokoladebit, og de klamret seg fast til oss som om de ønsket at vi aldri skulle gå. Vi var mange som gråt da dagen var over. Jeg husker at jeg skulle ønske jeg kunne tatt med meg alle sammen hjem og bare passe på dem. Dessverre fungerer det ikke sånn, men det finnes andre måter å hjelpe på - som å bli Planfadder.

Ønsker du å bidra, trykk HER eller på bildet, skriv "Planfadder" i emnefeltet og skriv opp navn, adresse og mailadresse, så ordner jeg resten:-) Som Planfadder mottar du velkomstpakke med bilder og presentasjon av ditt fadderbarn, velkomsthilsen fra ditt fadderbarn, jevnlige rapporter om fadderbarnet og Plans programmer der barnet bor, samt Planposten. På Plans nettsider er det også veldig enkelt å sende brev til fadderbarnet, og vi får ihvertfall alltid svar på brevene vi sender. Det går noen mnd mellom hver gang fordi tar tid for Plan å få levert dem, så her sitter hele familien klistret hver gang det kommer et nytt i postkassen:-)

"You can´t save the world, but you can make a difference."

the beauty of nature

Innlegget ligger i arkivet for juni 2011Her er et par smakebiter fra en liten tur med kameraet på lørdag. Jeg elsker blåseblomster (som mine to skjønne så fint kaller dem;-)) De er så detaljerte og fascinerende, og det er utrolig hvor fint sånne hverdagslige ting gjør seg foran kameraet!

Våren byr på mange skatter, og jeg har fått mer og mer interesse for å fotografere ute i naturen. Det er litt fælt å si det siden det endelig nærmer seg sommer og sol, men jeg må ærlig innrømme at jeg gleder meg til høsten, sånn fotografmessig:-) Det er helt klart den fineste årstiden! Men frem til da er det vel på sin plass å nyte hver minste lille solstråle:-)

six days left

Innlegget ligger i arkivet for juni 2011Seks dager igjen...nervene danser tango og fingrene lever sitt eget liv på gitaren. Om seks dager skal jeg synge i Musikkpaviljongen, i bryllupet til en nydelig venninne. Jeg er så nervøs at jeg ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av meg, jeg er livredd for å spille feil, for å glemme teksten, for å blande sammen sangene... Men det går vel helst bra, det gjør jo stort sett det:-)

Jeg øver og øver og øver litt til, huset er tomt og inneholder (nesten) bare meg og gitaren. Men når blemmene på fingertuppene begynner å sprekke, tenker jeg at en liten pause er lov:-)

Jeg ønsker dere alle en herlig søndagskveld og en fin start på uken som kommer!

preparing for summer

Innlegget ligger i arkivet for juni 2011


Begge deler fra H&M.

chocolate heaven

Innlegget ligger i arkivet for juni 2011
Photo credit: Siliconemoulds

Litt sjokoladeinspirasjon på en ikke så veldig sommerlig junidag....hei forresten! Innimellom får jeg et aldri så lite illebefinnende og bestemmer meg for å bake. Smaken blir stort sett god, men det er verre med utseende, hehe;-) Derfor fant jeg ut at det var like greit å legge ut bilder av lekre bakverk fremfor mine mer eller mindre skakkjørte brownies med dumlekrem som jeg laget på tirsdag............:-) Jeg hadde de med meg på jobb dagen etterpå, og det var ikke så mye som en smule igjen! Det er i grunnen ikke så rart, for det var helt fantastisk godt!

Hvis dere ønsker oppskriften og lekre bilder, besøk Villa Perlesukker HER!

Monajenten

27, Bergen

Sko, grafisk designer, kjole og draktsyer, fotografering, musikk, mote, mamma, fruen til min kjære, tankefull, ønskedrømmer og lilla.

Legg til som venn

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign fra


Copyright

blogg.no leverer teknologien bak land of dreams. Bloggen skrives av © Monajenten og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits