Joseph Joseph

Innlegget er i kategorien På kjøkkenetJeg er egentlig en sucker for den romantiske og søte stilen, men jeg elsker farger også. Da jeg fant dette fantastiske kjøkkenutstyret fra Joseph Joseph, falt jeg pladask og fylte opp bryllupsønskelisten. Nå er alt av gammelt utstyr byttet ut med disse tingene. Ikke bare er det fint å se på, det har også utrolig god kvalitet og mange geniale løsninger, spesielt med tanke på oppbevaring. Med ny komfyr som faktisk funker (bryllupsgave, hurra!), nye panner og nytt utstyr, frister det skikkelig å lage god mat!

Joseph Joseph kan kjøpes bl.a. hos Tilbords, GlassThomsen, Jernia, Room21 og Joseph Joseph.

Verdens beste kyllingsuppe

Innlegget er i kategorien På kjøkkenet

Denne suppen er forloveren min en racer på, og jeg hadde ikke noe annet valg enn å adoptere den, for den er rett og slett helt fantastisk. Dere  prøve den! :-)

VERDENS BESTE KYLLINGSUPPE

Du trenger:
1 grillet kylling
1 purre
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
2 gulrøtter
1 boks mais
1 ss karri (smak deg frem)
2 ss hvetemel
1 blokk hønsebuljong
1 dl eplejuice
7 dl vann
1 boks créme fraîche
Salt
Olje 

Slik gjør du:
Ha olje i pannen og skru på varmen.
Kutt opp alle grønnsakene og la dem surre i pannen sammen med karri og hønsebuljong. 
Tilsett mel og rør rundt.
Spe med juice og vann, og kok opp.
Rør i créme fraîche.
Kok opp igjen slik at du ser at den blander seg i suppen.
Smak til med salt.
Riv kyllingen og ha i på slutten.
Serveres med ris og/eller baguetter.

Det beste med denne suppen er at den er ubeskrivelig enkel å lage, og tar veldig kort tid. Og så smaker den helt nydelig da, og nesten enda bedre dagen etter at man har laget den:-)

Verdens beste kake

Innlegget er i kategorien På kjøkkenetJeg er som kjent ikke ekspert på å få det jeg baker til å se så veldig delikat og lekkert ut, men dette må være en av de beste kakene jeg noensinne har smakt! Den heter "chocolate chip cookie dough brownies" og er aldeles nydelig.

For oppskrift og bedre bilder, sjekk ut bloggen til Manuela. Det ser forøvrig ikke ut som samme kake, men det er det altså, og dere prøve å bake den:-) 

Eksperimentell baking

Innlegget er i kategorien På kjøkkenet

I fjor sommer bakte jeg dette brødet, er det noen som husker det? Jeg fikk plutselig så lyst til å lage det igjen, men jeg tenkte at jeg skulle prøve å lage min egen vri på det. Derfor byttet jeg ut linfrø og solsikkekjerner med hakkede valnøtter og gojibær. Det ble utrolig godt, og det eneste jeg plukket vekk var gojibærene som hadde sneket seg opp til toppen og blitt svidd;-)Voila, nybakt brød! :-) Man kan vel i grunnen putte det meste i brødet, det er bare fantasien som setter en stopper:-) Neste gang har jeg lyst til å prøve med tørket frukt!

Troikakaken min

Innlegget er i kategorien På kjøkkenetHer er bilder av hele prosessen:-) Det tok, som jeg skrev i forrige innegg, 6 timer og 20 minutter fra jeg begynte til kaken var ferdig, hehe, men det innebar noen timers venting både her og der for at lagene skulle bli ferdig. Men for å si det sånn - det var verdt det! Kaken er vanvittig god, og så lik i Troikasmak som jeg tror det er mulig å få en kake:-)

For oppskrift og bedre bilder, se Passion4Baking her!

Søndagsdinosaurer og andre figurer

Innlegget er i kategorien På kjøkkenet

Med ruskevær utenfor døren, fant vi ut at vi måtte bake kjeks i dag:-) Valget falt på sjokoladekjeks, og det ble både dinosaurer, stjerneskudd, juletrær, isbjørner og litt flere;-)

Ferdig stekt. Skrukkete og fine:-p


Altså, det blir ikke rotete i det hele tatt når man baker med to barn;-)


Fine, grønne stjerneskuddet, selvsagt med litt melis på! Kan jo ikke bli perfekt:-)

En liten kolleksjon av grønne kjeks, hehe;-)Kjeksbaking anbefales på det varmeste for å sysselsette to rastløse småtroll på en innedag. Det tok sånn ca. hundre timer inkludert all ventingen innimellom elting, kjevling og steking, så det ble sen middag i dag:-p Smarte meg klarte jo ikke å planlegge på forhånd sånn at både deigen og pynten kunne vært laget klar i går;-)

Oppskrift på kjeks og sukkerpasta finner du hos flinkeste Villa Perlesukker!

Flate oreokjeks

Innlegget er i kategorien På kjøkkenet

Jada, så skulle jeg slå til på kjøkkenet og lage hjemmelagde oreokjeks...og dere ser jo hvordan resultatet ble:-D Til min fordel smaker de ihvertfall godt da, selv om de ikke akkurat ser sånn ut;-)

Tips 1: Hvis du skal lage oreokjeks - ikke plasser dem på platen i den størrelsen og tykkelsen du vil at de skal ha etter stekingen:-p Det var nemlig det jeg gjorde, og de endte jo da opp som flatkjeks!

Tips 2: Hvis du ønsker oppskriften og særdeles mye bedre bilder, trykk her!

Jeg har ikke jordbærsjokolade, så jeg brukte bare vanlig hvit sjokolade i kremen, og farget den rød. Planen var nemlig å ta dem med på jobb imorgen, og siden vi har rød logo, måtte jeg liksom matche det da...;-) Jeg lot også være å pynte dem siden det ble flatkjeks, for jeg har nemlig ikke tenkt å gi opp! Disse skal bakes igjen, for det var veldig lett, selv om det tilsynelatende ikke ser slik ut. Så lenge jeg følger mitt første tips, tror jeg at det skal bli bra neste gang:-) I tillegg syns jeg at det ble litt lite krem til å fylle dem med, jeg måtte nemlig ta ganske lite på hver, og klarte likevel ikke å fylle alle sammen. Det kan jo ha en sammenheng med at jeg brukte matfløte istedenfor kremfløte fordi jeg ikke hadde det, men smaken ble altså god likevel:-)

Nå er det sovetid her i heimen, jeg får håpe at dere som finner ut at dere vil prøve ut kjeksene, får det litt bedre til enn jeg gjorde:-)

Ostekakekjeks med appelsin og sjokolade

Innlegget er i kategorien På kjøkkenetJeg har en tendens til å begynne å bake når det nærmer seg leggetid, men jeg bare måtte. Og jeg har i grunnen bare én ting å si om disse kjeksene - bak dem!!! Herlighet så gode de var, enda bedre enn jeg hadde trodd! Tusen takk kjære Manuela, for verdens mest inspirerende bakeblogg!

Oppskriften på kjeksene finner du her.

Eple- og kanelmuffins

Innlegget er i kategorien På kjøkkenet

Siden vi feiret bursdagen til mamma i går, fant jeg ut at jeg måtte lage noe mer enn sjokoladekake, så da ble det eple- og kanelmuffins i tillegg:-) Det ble nesten som eplekake i muffinsform:-)

Du trenger:
- 155 g hvetemel
- 1 1/2 ts bakepulver
- En klype salt
- 1 ts malt kanel
- 40 g sukker
- 1 små epler, skrellet og finhakket
- 1 1/4 dl melk
- 1 pisket eg
- 4 ss smeltet smør

- 12 brune sukkerbiter, grovt knust
- 1/2 ts malt kanel

 Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 200 g.
2. Sikt mel, bakepulver, salt og kanel sammen i en stor bolle.
3. Rør inn sukkeret og de finhakkede eplene. Jeg brukte en vanlig tresleiv, ikke miksmaster.
4. Ha melk, egg og smør i en egen bolle og bland godt.
5. Tilsett de våte ingrediensene i de tørre ingrediensene, og rør forsiktig til det akkurat er blandet. 

6. Fordel blandingen jevnt i papirformer. Jeg laget dobbel porsjon og det ble 24 muffins.

7. Til toppingen blander du knust sukker og kanel og drysser over muffinsene. Jeg hadde ikke
    sukkerbiter så jeg brukte vanlig brunt sukker. Det fungerte like bra.

8. Stek muffinsene i ovnen i 20-25 minutter til de har hevet seg og er gylne. Ta muffinsene
    ut av ovnen og server dem varme, eller plasser dem på en rist til avkjøling.

Jeg syns helt klart at de var best når de var varme, og jeg kan tenke meg at det er veldig godt med vaniljeis til:-) Ha en fin søndag alle sammen:-)

Tirsdag er kosedag

Innlegget er i kategorien På kjøkkenet

Her i huset er tirsdagen en skikkelig tv-kveld, og da har jeg en tendens til å lage noe godt. En lei uvane kanskje, men uvanen smaker i det minste helt fantastisk:-)

Jeg har lagt ut oppskriften på disse kjeksene tidligere, men siden jeg nettopp har laget dem, får dere oppskriften på nytt! :-) Jeg lager alltid dobbel porsjon, og det blir i underkant av 40 kjeks. Da sier det seg selv at én porsjon er alt for lite.....;-)

Du trenger:
- 75 g margarin
- 1,5 dl brunt sukker
- 1 egg
- 2 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts natron
- 100 g kokesjokolade
- 100 g mandler (i dag brukte jeg valnøtter, og det var minst like godt)

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader, og hakk mandlene og kokesjokoladen.
2. Rør smør og sukker luftig og lett.
3. Ha i egget og rør godt.
4. Bland i hvetemel, vaniljesukker, salt og natron.
5. Ha i mandlene og sjokoladen og bland alt godt sammen.
    Dette pleier jeg å gjøre med en sleiv eller en skje, og ikke med miksmasteren.
6. Legg bakepapir på en plate, og sett kakene på platen med en teskje.
    De kommer til å se litt små ut men de blir større når de flyter utover.
7. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er lys brune.
8. Avkjøl kakene på rist og SPIS:-)

Oppskriften er på én porsjon. Husk å doble den hvis du vil ha kjeksene i noen dager ihvertfall;-)

low carb

Innlegget er i kategorien På kjøkkenet


Photo credit: food is my religion

I går bestemte jeg meg plutselig for at nå er det skjerpings på matfronten, chips og sjokolade hører ikke hjemme i ukedagene! Sist gang jeg kuttet det ut, i tillegg til å gjøre et par forandringer i spisevanene, gikk jeg ned 8 kg, så det er jo lovende:-)

Derfor har jeg nettopp laget lavkarbobrød, to stk faktisk, og det er så utrolig godt! Jeg har hørt om mange tidligere som har laget brød de ikke har vært så fornøyd med fordi det enten bare har smakt egg, eller skivene har blitt flate som pannekaker. Men dette er helt fantastisk, og selv om skivene er små, blir man mett av 3-4 stk. Det er sånn ca. 3-4 karbohydrater, så man skal ikke klage på det;-) Må bare påpeke at jeg ikke har tenkt å gå drastisk til verks med ketolyse (det gjorde jeg nemlig sist) men heller bare kutte litt ned på karbohydratene, og spise mer frukt og grønnsaker. Jeg reagerer på vanlig brød, og syns det er vanskelig å være kreativ i lunsjen uten at det skal koste både en fot og en arm, så derfor er dette brødet et veldig godt alternativ.

LAVKARBOBRØD
4 egg
2 dl Crème Fraîche
1/2 dl rapsolje
1,5 ss bakepulver
4 ss linfrø
50 g sesamfrø
60 g hvetekli (kruskakli)
45 g solsikkekjerner

Visp eggene og tilsett Crème Fraîche.
Ha oppi det tørre.
Tilsett rapsoljen tilslutt.
Husk bakepapir i brødformen, det holder ikke å bare smøre den.
Hell så blandingen i formen. Den er så flytende at ingenting skal eltes.
Stekes på 180 grader i 50 min.
Jeg pleier å skjære brødet i tynne skiver (tynnere enn på bildet) slik at det blir ca. 24 stk, og da er det ca. 1 g karbohydrat i hver skive:-)
Oppbevares i kjøleskapet, da holder det seg godt. Jeg skjærer det opp og legger skivene i matbokser. Kakebokser kan også brukes! Enjoy:-)

...så må jeg bare nevne sånn forsiktig at jeg danset Zumba i går, og har rocket med rockering både i går og i dag...og så er jeg ferdig med dagens skryt;-) 

calorie bomb

Innlegget er i kategorien På kjøkkenet

Da var det tid for litt søtsaker igjen;-) Etter å ha lett etter peanøttsmør av den fine typen i flere måneder, fant jeg det endelig, og det resulterte i verdens beste snickerskake! Dette er ikke en vanlig kake som jeg vet at mange andre har laget før, men mer som konfekt. Den er ikke mer enn et par cm høy, og skal skjæres i små biter:-)
Advarsel: Dette er en skikkelig kaloribombe, så om du er på slanker´n er det bare å holde seg unna, for det er umulig å ha den stående i kjøleskapet uten å spise av den;-)


Du trenger 250 g sukker, 250 g sirup, 1 glass peanøttsmør fin type og 200 g kokesjokolade.


Smelt sukker og sirup på svak varme. Rør godt.


Ha i glasset med peanøttsmør.


Etter en stund ser det sånn ut:-)


Dekk en middels stor paiform eller et stort kakebokslokk med bakepapir, og hell blandingen oppi.


Sett formen til avkjøling mens du smelter sjokoladen i vannbad.


La sjokoladen avkjøle en kort stund før du heller den over bunnen.


Sett kaken til avkjøling i kjøleskapet i et par timer til sjokoladen har stivnet.


Voila! Ferdig kake:-)


Skjær den opp i små biter og nyt! :-)

caramel candy

Innlegget er i kategorien På kjøkkenet

Jaja, så har jeg brukt fredagskvelden på å prøve meg på nok et kjøkkenprosjekt, og som vanlig ble det ikke akkurat et estetisk vakkert resultat;-) Oppskriften på karamellkonfekt har jeg funnet hos Villa Perlesukker, og hvis dere ønsker å se lekre konfekt, anbefaler jeg dere å heller ta en titt på hennes side her;-) Der finner dere også oppskriften litt mer detaljert.


Jeg brukte én mørk og én lys kokesjokolade, og det holdt akkurat. Jeg kunne kanskje hatt noen biter til, men det gikk greit. Ble bare et veldig tynt lag under konfektene;-)


Jeg helte smeltet sjokolade i formen (Ikea, 10 kr), og da den begynte å stivne i kantene, helte jeg ut igjen resten av sjokoladen. Formen er bøyelig, så jeg bøyde den slik at jeg kunne helle sjokoladen oppi pannen igjen for å bruke den til bunnen. Da det kun var et tynt sjokoladelag igjen, satte jeg formen i kjøleskapet og lot sjokoladen stivne helt.


Karamellblandingen. Jeg har aldri (!) laget karameller før, og syns nok at massen ble litt for tynn. Jeg kunne vel kanskje ha kokt den litt lengre (tror det er det man skal gjøre:-p) men det smakte ihvertfall godt, hehe;-)


Da karamellmassen var ferdig, satte jeg den til avkjøling i kjøleskapet. Og igjen - siden jeg ikke har peiling på karameller og sånt (og ikke leste oppskriften godt nok...), ble den stående i noen timer før jeg kunne bruke den.
Tips: Lag blandingen noen timer før du smelter sjokoladen og gjør formen klar;-)
Anyway, da den var klar helte jeg den over i formen, som dere ser på bildet. Men se heller på bildet til Villa Perlesukker for å få vite sånn ca. hvor mye karamell dere skal ha oppi, for jeg tok i for mye. Når jeg i tillegg hadde litt lite sjokolade, og helte den over litt for varm (jeg smeltet forresten sjokoladen på nytt igjen fordi den hadde stivnet i pannen), ble bunnen en fin blanding av sjokolade og karamell. Ikke så veldig lekkert, med andre ord.


Resultatet! Som sagt, det estetiske tenker vi ikke på, smaken er viktigst;-) Her ser dere at karamellen flyter litt ut pga. tynn bunn. Jeg hadde tenkt til å ta et bilde av en bit som var delt i to også, men etter tre forsøk hvor alt fløt utover (og samtlige tre biter ble puttet i munnen) var jeg så kvalm at jeg ikke orket å prøve mer;-) Men jeg anbefaler dere alle å prøve dere på disse konfektene, for jeg kan tenke meg at de aller fleste er flinkere enn meg til å faktisk få til det som oppskriften sier at man skal få til!

Ha en fantastisk helg, alle sammen:-)

maryland cookies

Innlegget er i kategorien På kjøkkenet

Siden det var noen som ønsket oppskriften på de hjemmebakte kjeksene, så tenkte jeg at jeg skulle være skikkelig snill og legge den ut til dere;-) Disse smaker helt fantastisk, og er myke og seige når de kommer rett fra ovnen. Jeg lager forøvrig alltid dobbel porsjon, for ellers blir det tomt med én gang...

Du trenger:
- 75 g margarin
- 1,5 dl brunt sukker
- 1 egg
- 2 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts natron
- 100 g kokesjokolade
- 100 g mandler

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader, og hakk mandlene og kokesjokoladen.
2. Rør smør og sukker luftig og lett.
3. Ha i egget og rør godt.
4. Bland i hvetemel, vaniljesukker, salt og natron.
5. Ha i mandlene og sjokoladen og bland alt godt sammen.
    Dette pleier jeg å gjøre med en sleiv eller en skje, og ikke med miksmasteren.
6. Legg bakepapir på en plate, og sett kakene på platen med en teskje.
    De kommer til å se litt små ut men de blir større når de flyter utover.
7. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er lys brune.
8. Avkjøl kakene på rist og SPIS:-)

homemade

Innlegget er i kategorien På kjøkkenet


Hakket kokesjokolade og mandler + et par ekstra ingredienser, blir til...


...en sånn fantastisk delikat blanding, som igjen blir til...


...hjemmebakte cookies:-D


Smeltet sjokolade.....mmmmmm:-)

christmas candy

Innlegget er i kategorien På kjøkkenet

I går kveld bestemte jeg meg for å lage litt julekonfekt mens jeg så på håndballkampen:-) Jeg syns i grunnen at det var ganske så koselig å sitte og putle med marsipan (og småspise:-O) mens Norge scoret mål etter mål:-D

Dette er ingrediensene jeg brukte. Det vil si, alt utenom den hvite sjokoladen. Jeg hadde nemlig tenkt å lage sånt fint mønster av hvit sjokolade oppå nougatkonfekten, men det gjorde jeg visst ikke likevel;-) Jeg anbefaler forresten den Odensemarsipanen på det varmeste. Den er utrolig lett å jobbe med, i tillegg til at den smelter på tungen og er helt nydelig på smak.

Her er det ferdige resultatet:-P Som dere ser, er ikke utseende det viktigste på min konfekt, hehe;-) Men de smaker helt himmelsk, og hvem bryr seg vel da om hvordan de ser ut?? Det ble faktisk veldig eksklusiv konfekt også, jeg har nemlig bare 18 stk tilsammen (ehh, 14 nå.....) så egentlig burde jeg solgt dem for minst 250 000,- stk! ;-)

Konfektbitene inni. Det ser jo ikke akkurat så veldig delikat ut, men det får bare våge seg:-) Jeg følte ikke at det var noe behov for steg-for-steg-bilder, for det eneste jeg har gjort, er å putte enten nougat eller valnøtter inni en marsipanskive, pakket det inn, og dyppet bitene i smeltet sjokolade. Veldig enkelt og fantastisk godt:-)

do it the pink way

Innlegget er i kategorien På kjøkkenet


Nydelig kake, ikke sant? ;-)

Da var to dagers bursdagsfeiring over, og lille store jenten min har blitt 7 år i dag! Hurra for henne:-)

Jeg laget da altså rosa håndballkake til barnebesøket i går, og personlig syns jeg selvsagt at den ble ekstremt lekker:-p Jentene var storfornøyde, og lillebror tuslet lykkelig rundt og beundret alle de store;-)

Avslutter med et fantastisk sitat fra 7-åringen min:
"Det e´ du som e best til å lage kaker, vet du. For meg, så e´ du en baker."

Ahh, ingenting er som barns ubetingede kjærlighet til sine foreldre<3 Utseende betyr nemlig ikke alt;-)

housewife wannabe

Innlegget er i kategorien På kjøkkenet

Etter å ha besøkt bloggen til Villa Perlesukker fikk jeg lyst til å prøve meg på Oreokonfekt siden det virket så enkelt. Vel, det var ikke så veldig vanskelig, men herregud så stygge mine ble i forhold til hennes!! Ikke engang det å putte konfektmasse i former og dyppe dem i flytende sjokolade, klarer jeg å få til å se bra ut. Derav overskriften... Jeg prøver og prøver, men får det tydeligvis ikke til. Hvor er glansen liksom?!

Men én ting skal sies da, de var fantastisk gode! :-) Jeg får prøve meg igjen en annen dag, dette jeg jo klare;-)

Monajenten

27, Bergen

Sko, grafisk designer, kjole og draktsyer, fotografering, musikk, mote, mamma, fruen til min kjære, tankefull, ønskedrømmer og lilla.

Legg til som venn

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign fra


Copyright

blogg.no leverer teknologien bak land of dreams. Bloggen skrives av © Monajenten og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits