Joseph Joseph

Innlegget er i kategorien P kjkkenet



Jeg er egentlig en sucker for den romantiske og ste stilen, men jeg elsker farger ogs. Da jeg fant dette fantastiske kjkkenutstyret fra Joseph Joseph, falt jeg pladask og fylte opp bryllupsnskelisten. N er alt av gammelt utstyr byttet ut med disse tingene. Ikke bare er det fint se p, det har ogs utrolig god kvalitet og mange geniale lsninger, spesielt med tanke p oppbevaring.Med ny komfyr som faktisk funker (bryllupsgave, hurra!), nye panner og nytt utstyr, frister det skikkelig lage god mat!

Joseph Joseph kan kjpes bl.a. hos Tilbords, GlassThomsen, Jernia, Room21 og Joseph Joseph.

Verdens beste kyllingsuppe

Innlegget er i kategorien P kjkkenet

Denne suppen er forloveren min en racer p, og jeg hadde ikke noe annet valg enn adoptere den, for den er rett og slett helt fantastisk. Dere mprve den! :-)

VERDENS BESTE KYLLINGSUPPE

Du trenger:
1 grillet kylling
1 purre
1/2 rd paprika
1/2 gul paprika
2 gulrtter
1 boks mais
1 ss karri (smak deg frem)
2 ss hvetemel
1 blokk hnsebuljong
1 dl eplejuice
7 dl vann
1 boks crme frache
Salt
Olje

Slik gjr du:
Ha olje i pannen og skru p varmen.
Kutt opp alle grnnsakene og la dem surre i pannen sammen med karri og hnsebuljong.
Tilsett mel og rr rundt.
Spe med juice og vann, og kok opp.
Rr i crme frache.
Kok opp igjen slik at du ser at den blander seg i suppen.
Smak til med salt.
Riv kyllingen og ha i p slutten.
Serveres med ris og/eller baguetter.

Det beste med denne suppen er at den er ubeskrivelig enkel lage, og tar veldig kort tid. Og s smaker den helt nydelig da, og nesten enda bedre dagen etter at man har laget den:-)





Verdens beste kake

Innlegget er i kategorien P kjkkenet



Jeg er som kjent ikke ekspert p f det jeg baker til se s veldig delikat og lekkert ut, men dette m vre en av de beste kakene jeg noensinne har smakt! Den heter "chocolate chip cookie dough brownies" og er aldeles nydelig.

For oppskrift og bedre bilder, sjekk ut bloggen til Manuela. Det ser forvrig ikke ut som samme kake, men det er det alts, og dere m prve bake den:-)

Eksperimentell baking

Innlegget er i kategorien P kjkkenet

I fjor sommer bakte jeg dette brdet, er det noen som husker det? Jeg fikk plutselig s lyst til lage det igjen, men jeg tenkte at jeg skulle prve lage min egen vri p det. Derfor byttet jeg ut linfr og solsikkekjerner med hakkede valntter og gojibr. Det ble utrolig godt, og det eneste jeg plukket vekk var gojibrene som hadde sneket seg opp til toppen og blitt svidd;-)











Voila, nybakt brd! :-) Man kan vel i grunnen putte det meste i brdet, det er bare fantasien som setter en stopper:-) Neste gang har jeg lyst til prve med trket frukt!

Troikakaken min

Innlegget er i kategorien P kjkkenet















Her er bilder av hele prosessen:-) Det tok, som jeg skrev i forrige innegg, 6 timer og 20 minutter fra jeg begynte til kaken var ferdig, hehe, men det innebar noen timers venting bde her og der for at lagene skulle bli ferdig. Men for si det snn - det var verdt det! Kaken er vanvittig god, og s lik i Troikasmak som jeg tror det er mulig f en kake:-)

For oppskrift og bedre bilder, se Passion4Baking her!

Sndagsdinosaurer og andre figurer

Innlegget er i kategorien P kjkkenet

Med ruskevr utenfor dren, fant vi ut at vi mtte bake kjeks i dag:-) Valget falt p sjokoladekjeks, og det ble bde dinosaurer, stjerneskudd, juletrr, isbjrner og litt flere;-)

Ferdig stekt. Skrukkete og fine:-p


Alts, det blir ikke rotete i det hele tatt nr man baker med to barn;-)


Fine, grnne stjerneskuddet, selvsagt med litt melis p! Kan jo ikke bli perfekt:-)

En liten kolleksjon av grnne kjeks, hehe;-)



Kjeksbaking anbefales p det varmeste for sysselsette to rastlse smtroll p en innedag. Det tok snn ca. hundre timer inkludert all ventingen innimellom elting, kjevling og steking, s det ble sen middag i dag:-p Smarte meg klarte jo ikke planlegge p forhnd snn at bde deigen og pynten kunne vrt laget klar i gr;-)

Oppskrift p kjeks og sukkerpasta finner du hos flinkeste Villa Perlesukker!

Flate oreokjeks

Innlegget er i kategorien P kjkkenet

Jada, s skulle jeg sl til p kjkkenet og lage hjemmelagde oreokjeks...og dere ser jo hvordan resultatet ble:-D Til min fordel smaker de ihvertfall godt da, selv om de ikke akkurat ser snn ut;-)

Tips 1: Hvis du skal lage oreokjeks - ikke plasser dem p platen i den strrelsen og tykkelsen du vil at de skal ha etterstekingen:-p Det var nemlig det jeg gjorde, og de endte jo da opp som flatkjeks!

Tips 2: Hvis du nsker oppskriften og srdeles mye bedre bilder, trykk her!

Jeg har ikke jordbrsjokolade, s jeg brukte bare vanlig hvit sjokolade i kremen, og farget den rd. Planen var nemlig ta dem med p jobb imorgen, og siden vi har rd logo, mtte jeg liksom matche det da...;-) Jeg lot ogs vre pynte dem siden det ble flatkjeks, for jeg har nemlig ikke tenkt gi opp! Disse skal bakes igjen, for det var veldig lett, selv om det tilsynelatende ikke ser slik ut. S lenge jeg flger mitt frste tips, tror jeg at det skal bli bra neste gang:-) I tillegg syns jeg at det ble litt lite krem til fylle dem med, jeg mtte nemlig ta ganske lite p hver, og klarte likevel ikke fylle alle sammen. Det kan jo ha en sammenheng med at jeg brukte matflte istedenfor kremflte fordi jeg ikke hadde det, men smaken ble alts god likevel:-)

N er det sovetid her i heimen, jeg fr hpe at dere som finner ut at dere vil prve ut kjeksene, fr det litt bedre til enn jeg gjorde:-)

Ostekakekjeks med appelsin og sjokolade

Innlegget er i kategorien P kjkkenet



Jeg har en tendens til begynne bake nr det nrmer seg leggetid, men jeg bare mtte. Og jeg har i grunnen bare n ting si om disse kjeksene - bak dem!!!Herlighet s gode de var, enda bedre enn jeg hadde trodd! Tusen takk kjre Manuela, for verdens mest inspirerende bakeblogg!

Oppskriften p kjeksene finner du her.

Eple- og kanelmuffins

Innlegget er i kategorien P kjkkenet

Siden vi feiret bursdagen til mamma i gr, fant jeg ut at jeg mtte lage noe mer enn sjokoladekake, s da ble det eple- og kanelmuffins i tillegg:-) Det ble nesten som eplekake i muffinsform:-)

Du trenger:
- 155 g hvetemel
- 1 1/2 ts bakepulver
- En klype salt
- 1 ts malt kanel
- 40 g sukker
- 1 sm epler, skrellet og finhakket
- 1 1/4 dl melk
- 1 pisket eg
- 4 ss smeltet smr

- 12 brune sukkerbiter, grovt knust
- 1/2 ts malt kanel

Slik gjr du:
1. Forvarm ovnen til 200 g.
2. Sikt mel, bakepulver, salt og kanel sammen i en stor bolle.
3. Rr inn sukkeret og de finhakkede eplene. Jeg brukte en vanlig tresleiv, ikke miksmaster.
4. Ha melk, egg og smr i en egen bolle og bland godt.
5. Tilsett de vte ingrediensene i de trre ingrediensene, og rr forsiktig til det akkurat er blandet.

6. Fordel blandingen jevnt i papirformer. Jeg laget dobbel porsjon og det ble 24 muffins.

7. Til toppingen blander du knust sukker og kanel og drysser over muffinsene. Jeg hadde ikke
sukkerbiter s jeg brukte vanlig brunt sukker. Det fungerte like bra.

8. Stek muffinsene i ovnen i 20-25 minutter til de har hevet seg og er gylne. Ta muffinsene
ut av ovnen og server dem varme, eller plasser dem p en rist til avkjling.

Jeg syns helt klart at de var best nr de var varme, og jeg kan tenke meg at det er veldig godt med vaniljeis til:-) Ha en fin sndag alle sammen:-)

Tirsdag er kosedag

Innlegget er i kategorien P kjkkenet









Her i huset er tirsdagen en skikkelig tv-kveld, og da har jeg en tendens til lage noe godt. En lei uvane kanskje, men uvanen smaker i det minste helt fantastisk:-)

Jeg har lagt ut oppskriften p disse kjeksene tidligere, men siden jeg nettopp har laget dem, fr dere oppskriften p nytt! :-) Jeg lager alltid dobbel porsjon, og det blir i underkant av 40 kjeks. Da sier det seg selv at n porsjon er alt for lite.....;-)

Du trenger:
- 75 g margarin
- 1,5 dl brunt sukker
- 1 egg
- 2 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts natron
- 100 g kokesjokolade
- 100 g mandler (i dag brukte jeg valntter, og det var minst like godt)

Slik gjr du:
1. Sett ovnen p 200 grader, og hakk mandlene og kokesjokoladen.
2. Rr smr og sukker luftig og lett.
3. Ha i egget og rr godt.
4. Bland i hvetemel, vaniljesukker, salt og natron.
5. Ha i mandlene og sjokoladen og bland alt godt sammen.
Dette pleier jeg gjre med en sleiv eller en skje, og ikke med miksmasteren.
6. Legg bakepapir p en plate, og sett kakene p platen med en teskje.
De kommer til se litt sm ut men de blir strre nr de flyter utover.
7. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er lys brune.
8. Avkjl kakene p rist og SPIS:-)

Oppskriften er p n porsjon. Husk doble den hvis du vil ha kjeksene i noen dager ihvertfall;-)

low carb

Innlegget er i kategorien P kjkkenet


Photo credit: food is my religion

I gr bestemte jeg meg plutselig for at n er det skjerpings p matfronten, chips og sjokolade hrer ikkehjemme i ukedagene! Sist gang jeg kuttet det ut, i tillegg til gjre et par forandringer i spisevanene, gikk jeg ned 8 kg, s det er jo lovende:-)

Derfor har jeg nettopp laget lavkarbobrd, to stk faktisk, og det er s utrolig godt! Jeg har hrt om mange tidligere som har laget brd de ikke har vrt s fornyd med fordi det enten bare har smakt egg, eller skivene har blitt flate som pannekaker. Men dette er helt fantastisk, og selv om skivene er sm, blir man mett av 3-4 stk. Det er snn ca. 3-4 karbohydrater, s man skal ikke klage p det;-) M bare ppeke at jeg ikke har tenkt g drastisk til verks med ketolyse (det gjorde jeg nemlig sist) men heller bare kutte litt ned p karbohydratene, og spise mer frukt og grnnsaker. Jeg reagerer p vanlig brd, og syns det er vanskelig vre kreativ i lunsjen uten at det skal koste bde en fot og en arm, s derfor er dette brdet et veldig godt alternativ.

LAVKARBOBRD
4 egg
2 dl Crme Frache
1/2 dl rapsolje
1,5 ss bakepulver
4 ss linfr
50 g sesamfr
60 g hvetekli (kruskakli)
45 g solsikkekjerner

Visp eggene og tilsett Crme Frache.
Ha oppi det trre.
Tilsett rapsoljen tilslutt.
Husk bakepapir i brdformen, det holder ikke bare smre den.
Hell s blandingen i formen. Den er s flytende at ingenting skal eltes.
Stekes p 180 grader i 50 min.
Jeg pleier skjre brdet i tynne skiver (tynnere enn p bildet) slik at det blir ca. 24 stk, og da er det ca. 1 g karbohydrat i hver skive:-)
Oppbevares i kjleskapet, da holder det seg godt. Jeg skjrer det opp og legger skivene i matbokser. Kakebokser kan ogs brukes! Enjoy:-)

...s m jeg bare nevne snn forsiktig at jeg danset Zumba i gr, og har rocket med rockering bde i gr og i dag...og s er jeg ferdig med dagens skryt;-)

calorie bomb

Innlegget er i kategorien P kjkkenet

Da var det tid for litt stsaker igjen;-) Etter ha lett etter peanttsmr av den fine typen i flere mneder, fant jeg det endelig, og det resulterte i verdens beste snickerskake! Dette er ikke en vanlig kake som jeg vet at mange andre har laget fr, men mer som konfekt. Den er ikke mer enn et par cm hy, og skal skjres i sm biter:-)
Advarsel: Dette er en skikkeligkaloribombe, s om du er p slankern er det bare holde seg unna, for det er umulig ha den stende i kjleskapet uten spise av den;-)


Du trenger 250 g sukker, 250 g sirup, 1 glass peanttsmr fin type og 200 g kokesjokolade.


Smelt sukker og sirup p svak varme. Rr godt.


Ha i glasset med peanttsmr.


Etter en stund ser det snn ut:-)


Dekk en middels stor paiform eller et stort kakebokslokk med bakepapir, og hell blandingen oppi.


Sett formen til avkjling mens du smelter sjokoladen i vannbad.


La sjokoladen avkjle en kort stund fr du heller den over bunnen.


Sett kaken til avkjling i kjleskapet i et par timer til sjokoladen har stivnet.


Voila! Ferdig kake:-)


Skjr den opp i sm biter og nyt! :-)

caramel candy

Innlegget er i kategorien P kjkkenet

Jaja, s har jeg brukt fredagskvelden p prve meg p nok et kjkkenprosjekt, og som vanlig ble det ikke akkurat et estetisk vakkert resultat;-) Oppskriften p karamellkonfekt har jeg funnet hos Villa Perlesukker, og hvis dere nsker se lekre konfekt, anbefaler jeg dere heller ta en titt p hennes side her;-) Der finner dere ogs oppskriften litt mer detaljert.


Jeg brukte n mrk og n lys kokesjokolade, og det holdt akkurat. Jeg kunne kanskje hatt noen biter til, men det gikk greit. Ble bare et veldig tynt lag under konfektene;-)


Jeg helte smeltet sjokolade i formen (Ikea, 10 kr), og da den begynte stivne i kantene, helte jeg ut igjen resten av sjokoladen. Formen er byelig, s jeg byde den slik at jeg kunne helle sjokoladen oppi pannen igjen for bruke den til bunnen. Da det kun var et tynt sjokoladelag igjen, satte jeg formen i kjleskapet og lot sjokoladen stivne helt.


Karamellblandingen. Jeg har aldri (!) laget karameller fr, og syns nok at massen ble litt for tynn. Jeg kunne vel kanskje ha kokt den litt lengre (tror det er det man skal gjre:-p) men det smakte ihvertfall godt, hehe;-)


Da karamellmassen var ferdig, satte jeg den til avkjling i kjleskapet. Og igjen - siden jeg ikke har peiling p karameller og snt (og ikke leste oppskriften godt nok...), ble den stende i noen timer fr jeg kunne bruke den.
Tips: Lag blandingen noen timer frdu smelter sjokoladen og gjr formen klar;-)
Anyway, da den var klar helte jeg den over i formen, som dere ser p bildet. Men se heller p bildet til Villa Perlesukker for f vite snn ca. hvor mye karamell dere skal ha oppi, for jeg tok i for mye. Nr jeg i tillegg hadde littlitesjokolade, og helte den over littfor varm (jeg smeltet forresten sjokoladen p nytt igjen fordi den hadde stivnet i pannen), ble bunnen en fin blanding av sjokolade og karamell. Ikke s veldig lekkert, med andre ord.


Resultatet! Som sagt, det estetiske tenker vi ikke p, smaken er viktigst;-) Her ser dere at karamellen flyter litt ut pga. tynn bunn. Jeg hadde tenkt til ta et bilde av en bit som var delt i to ogs, men etter tre forsk hvor alt flt utover (og samtlige tre biter ble puttet i munnen) var jeg s kvalm at jeg ikke orket prve mer;-) Men jeg anbefaler dere alle prve dere p disse konfektene, for jeg kan tenke meg at de aller fleste er flinkere enn meg til faktisk f til det som oppskriften sier at man skal f til!

Ha en fantastisk helg, alle sammen:-)

maryland cookies

Innlegget er i kategorien P kjkkenet

Siden det var noen som nsket oppskriften p de hjemmebakte kjeksene, s tenkte jeg at jeg skulle vre skikkelig snill og legge den ut til dere;-) Disse smaker helt fantastisk, og er myke og seige nr de kommer rett fra ovnen. Jeg lager forvrig alltiddobbel porsjon, for ellers blir det tomt med n gang...

Du trenger:
- 75 g margarin
- 1,5 dl brunt sukker
- 1 egg
- 2 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts natron
- 100 g kokesjokolade
- 100 g mandler

Slik gjr du:
1. Sett ovnen p 200 grader, og hakk mandlene og kokesjokoladen.
2. Rr smr og sukker luftig og lett.
3. Ha i egget og rr godt.
4. Bland i hvetemel, vaniljesukker, salt og natron.
5. Ha i mandlene og sjokoladen og bland alt godt sammen.
Dette pleier jeg gjre med en sleiv eller en skje, og ikke med miksmasteren.
6. Legg bakepapir p en plate, og sett kakene p platen med en teskje.
De kommer til se litt sm ut men de blir strre nr de flyter utover.
7. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er lys brune.
8. Avkjl kakene p rist og SPIS:-)

homemade

Innlegget er i kategorien P kjkkenet


Hakket kokesjokolade og mandler + et par ekstra ingredienser, blir til...


...en snn fantastisk delikat blanding, som igjen blir til...


...hjemmebakte cookies:-D


Smeltet sjokolade.....mmmmmm:-)

christmas candy

Innlegget er i kategorien P kjkkenet

I gr kveld bestemte jeg meg for lage litt julekonfekt mens jeg s p hndballkampen:-) Jeg syns i grunnen at det var ganske s koselig sitte og putle med marsipan (og smspise:-O) mens Norge scoret ml etter ml:-D

Dette er ingrediensene jeg brukte. Det vil si, alt utenom den hvite sjokoladen. Jeg hadde nemlig tenkt lage snt fint mnster av hvit sjokolade opp nougatkonfekten, men det gjorde jeg visst ikke likevel;-) Jeg anbefaler forresten den Odensemarsipanen p det varmeste. Den er utrolig lett jobbe med, i tillegg til at den smelter p tungen og er helt nydelig p smak.

Her er det ferdige resultatet:-P Som dere ser, er ikke utseende det viktigste p min konfekt, hehe;-) Men de smaker helt himmelsk, og hvem bryr seg vel da om hvordan de ser ut?? Det ble faktisk veldig eksklusiv konfekt ogs, jeg har nemlig bare 18 stk tilsammen (ehh, 14 n.....) s egentlig burde jeg solgt dem for minst 250 000,- stk! ;-)

Konfektbitene inni. Det ser jo ikke akkurat s veldig delikat ut, men det fr bare vge seg:-) Jeg flte ikke at det var noe behov for steg-for-steg-bilder, for det eneste jeg har gjort, er putte enten nougat eller valntter inni en marsipanskive, pakket det inn, og dyppet bitene i smeltet sjokolade. Veldig enkelt og fantastisk godt:-)

do it the pink way

Innlegget er i kategorien P kjkkenet


Nydelig kake, ikke sant? ;-)

Da var to dagers bursdagsfeiring over, og lille store jenten min har blitt 7 r i dag! Hurra for henne:-)

Jeg laget da alts rosa hndballkake til barnebesket i gr, og personlig syns jeg selvsagt at den ble ekstremt lekker:-p Jentene var storfornyde, og lillebror tuslet lykkelig rundt og beundret alle de store;-)

Avslutter med et fantastisk sitat fra 7-ringen min:
"Det e du som e best til lage kaker, vet du. For meg, s e du en baker."

Ahh, ingenting er som barns ubetingede kjrlighet til sine foreldre<3 Utseende betyr nemlig ikke alt;-)

housewife wannabe

Innlegget er i kategorien P kjkkenet





Etter ha beskt bloggen til Villa Perlesukker fikk jeg lyst til prve meg p Oreokonfekt siden det virket s enkelt. Vel, det var ikke s veldig vanskelig, men herregud s stygge mine ble i forhold til hennes!! Ikke engang det putte konfektmasse i former og dyppe dem i flytende sjokolade, klarer jeg f til se bra ut. Derav overskriften... Jeg prver og prver, men fr det tydeligvis ikke til. Hvor er glansen liksom?!

Men n ting skal sies da, de var fantastisk gode! :-) Jeg fr prve meg igjen en annen dag, dette m jeg jo klare;-)

Monajenten

27, Bergen

Sko, grafisk designer, kjole og draktsyer, fotografering, musikk, mote, mamma, fruen til min kjre, tankefull, nskedrmmer og lilla.

Legg til som venn

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign fra


Copyright

blogg.no leverer teknologien bak land of dreams. Bloggen skrives av Monajenten og er underlagt Lov om opphavsrett til ndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits