Fredagsfavoritter: Nerdetendenser

Innlegget er i kategorien Fredagsfavoritter

Fordi jeg elsker å fylle opp bokhyllen med masse spennende fagbøker. Jeg har bare sånn femti stykker fra før, så nå var det på tide å fylle litt opp;-) Boken som heter "The Packaging and Design Templates 2" gleder jeg meg veldig til å få, for jeg har bok nr. 1 og den er rett og slett helt genial. Den inneholder maler til utrolig mange forskjellige innpakninger, og jeg brukte den flittig under studiene. Jeg håper det er masse nytt og spennende i den andre boken.

Ellers elsker jeg fotobøker, for selv om jeg ikke leser dem fra perm til perm med lupe, blir jeg så inspirert bare av å bla i dem. Det er veldig greit å ha bøker i flere stiler når man trenger idéer og motivasjon, og jeg vil påstå at jeg har et relativt godt utvalg etterhvert:-)

...at jeg har sånn ca. 23 bøker til i handlekurven, trenger jeg kanskje ikke å nevne.....

Fredagsfavoritter: Pastell og romantikk

Innlegget er i kategorien Fredagsfavoritter

Fordi jeg drømmer i dag. Om romantiske blonder, om et lite, hvitt hus med en hage full av blomster, om nydelige kaker, om perler og tusenvis av stearinlys... Da passer det fint med et bildedryss av pastellfarger i alle former og fasonger:-)

Alle bildene er hentet fra weheartit.

Fredagsfavoritter: Ny vri

Innlegget er i kategorien FredagsfavoritterFordi bildene er utrolig stilige og jeg er veldig i fredagsmodus. Derfor syns jeg det er greiest å se på fine ting istedenfor å lese om fine ting, og jeg regner selvfølgelig med at det gjelder for alle andre også;-)

Alle bildene er funnet via Google.

Fredagsfavoritter: Nytt i høstgarderoben

Innlegget er i kategorien Fredagsfavoritter

Sennepsgul kjole. Fordi fargen er perfekt, snittet er perfekt, ermene er perfekt, og jeg ville ha et sennepsgult plagg i skapet mitt til tross for at jeg ikke er moteslave nr. 1. (Asos)

Svarte boots med snøring. Fordi de er anvendelige og kan brukes til alt. (H&M)

Lilla kåpe i myrull. Fordi jeg liker å se sånn noenlunde bra ut selv om jeg er en frysepinne. Denne kåpen har nydelig passform og er helt herlig å ha på. (Bergans)Mosegrønn fløyelsbukse. Fordi jeg elsker fargen, og den er så meg som det går an å få blitt. I tillegg sitter den perfekt. (H&M)

Fredagsfavoritter: Akkurat nå

Innlegget er i kategorien Fredagsfavoritter

Sofa. Fordi jeg bare ligger her og slapper av, og det var nesten så jeg ikke orket å reise meg for å hente mac´en. (Men jeg har bakt sjokoladekake i dag!)

Tv. Fordi fredag betyr gøye ting på tv.

Kjoler. Fordi vi skal feire 50-årsdagen til mamma imorgen, og da må man selvsagt ta på seg finstasen!Seng. Fordi at bare det å skrive dette innlegget var tiltak, så nå skal jeg sove. God natt:-)

Bildene er funnet via Google og H&M.

Fredagsfavoritter: Julegaver til barn

Innlegget er i kategorien Fredagsfavoritter

Bøker. Fordi det er ingenting som er så herlig som å se barna med nesen begravd langt inni boken. Lesing er så utrolig viktig, og det er når de er små at man har mulighet til å påvirke barns leseglede. Jeg har ikke tall på hvor mange bøker som står i bokhyllene her, og mine to sluker hver eneste en. Nå har de forresten veldig gode tilbud på barnebøker på Ark bokhandel, og jeg kjøpte flere bøker i dag som egentlig kostet 199,- men som var nedsatt til bare 49,-

Spill. Fordi det er både sosialt og gøy å kose seg med spill sammen med barna. Brettspill, terningspill, kortstokker, you name it. Noe av det gøyeste mine to vet, er når jeg slenger meg ned på gulvet og vi samler oss rundt et spill. Tiden flyr og vi koser oss ordentlig sammen.

Lego. Fordi de aldri får nok, og kan sitte i timevis å bygge alt fra byer til romskip og bondegårder. Passer perfekt for både gutter og jenter, og nevnte jeg at de aldri får nok? Det er gøy med figurer, hjul og spesiallego, men enkel byggelego er det alltid manko på.

Fargeblyanter. Fordi de aller fleste barn elsker å tegne. Det ligger sikkert flere hundre fargeblyanter rundt om kring i huset, men etterhvert har jeg lært meg å faktisk investere litt i ordentlige fargeblyanter istedenfor å kjøpe dem for en tier på den lokale nærbutikken. Grunnen er rett og slett at det er store kvalitetsforskjeller. En "billigblyant" knekker omtrent bare du ser på den, og mange er nærmest umulige å spisse. De dyrere holder mye lengre, har sterkere farge og knekker ikke like lett. Jeg anbefaler derfor å heller bruke en hundrelapp på et kjent merke, slik at man slipper å kjøpe nye billigblyanter hele tiden.


Jeg vet at jeg er litt tidlig ute, men jeg begynte å tenke på det da jeg kjøpte de første julegavene i dag. Jeg syns det er veldig greit å spre utgiftene over flere måneder, både av økonomiske grunner, men også fordi jeg har lyst til å bruke desember på å kose meg med familien, bake og pynte til jul. Jeg er ikke typen som løper rundt 22. desember for å finne alle julegavene i løpet av en halvtime. Det blir ofte veldig dyrt også. I tillegg har jeg bursdagsbarn i desember og januar, pluss at min samboer har bursdag på lille julaften, så det er nok av utgifter i vintermånedene fra før av:-)

Flere julegavetips til barn:

 • Pysjamas - hvor herlig er det ikke å legge seg på julaften i ny pysjamas? :-)
 • Sengesett med favorittmotivet
 • Vinterutstyr som ski, akebrett og skøyter
 • Sykkel
 • Ulltøy - det finnes masse i fine farger, og ull er dyrt. Kanskje litt kjedelig, men mine blir glad:-)
 • Småfigurer (Kaptein Sabeltann, Bakugan, Littlest Pet Shop etc.)
 • Hobbypakker på f.eks. Panduro - kjempekoselig å gjøre sammen
 • Treleker
 • Lekekjøkken, evt. tilbehør hvis de har kjøkken fra før
 • Barnekjevle og forkle
 • Fotballdrakt fra favorittlaget
 • Kostymer
   

Jeg håper dere fikk noen tips, og jeg tar gjerne imot flere hvis noen har forslag:-)

Alle bildene er funnet via Google.

Fredagsfavoritter: Inspirerende bloggere

Innlegget er i kategorien Fredagsfavoritter

Mira Jakobsen. Fordi hun tar fantastiske bilder, skriver helt herlig og er nydelig skjønn. Jeg er veldig glad i blogger som har sin egen stil, og der er Mira helt unik. Bildene hennes er mystiske og vakre, og hun er en av få som kan kunsten å få selv den mest hverdagslige ting til å se lekker og spennende ut. Hun kan virkelig det å kle seg, hun smiler som en engel og hun vrir på ordene slik at man må trekke på smilebåndet både støtt og stadig.

Livingdoll. Fordi hun har en utrolig bra klesstil som er inspirerende for de aller fleste. I tillegg har hun et fascinerende vakkert utseende, og lever definitivt opp til kallenavnet sitt (på en veldig positiv måte.)

Monique Lund. Fordi hun har en sprudlende personlighet man bare  bli glad av, og jeg elsker å følge med på den nydelige, voksende babymagen som skjuler seg under klassiske og stilfulle plagg. Og i motsetning til mange andre som kommer med produktanbefalinger som helt tydelig er kjøpt og betalt, kan du være sikker på at Monique alltid kommer med gode og ærlige anbefalinger.


Kelle Hampton. Fordi det må være den vakreste bloggen i verden. Kelle har to nydelige jenter - Lainey og Nella, og gjennom bloggen viser hun en genuin kjærlighet for familien sin. Hun tar inspirerende bilder, deler små og store øyeblikk med oss, og tar oss med inn i en verden hvor man lærer å sette pris på hver minste lille ting. Denne bloggen besøkes.

Bildene er lånt fra Mira Jakobsen, Livingdoll, Monique Lund og Kelle Hampton.

Fredagsfavoritter: Drømmereisemål

Innlegget er i kategorien Fredagsfavoritter

Island. Fordi jeg har drømt om å reise dit siden jeg var liten, og fordi det må være det perfekte fotoparadis med så mye unik og vakker natur.

Svalbard. Fordi det må være det perfekte fotoparadis #2. Litt skummelt med isbjørner da, men en tur til Svalbard er garantert en uforglemmelig opplevelse.

New York. Fordi jeg er jente, og som jenter flest drømmer jeg om å slå meg løs i det ultimate shoppingparadiset. (Beklager alle paradisene i dette innlegget;-)) Finnes det noen som ikke vil besøke byen som aldri sover?

Las Vegas. Fordi jeg skal reise dit for å spille poker, ihvertfall én gang i livet. For en drøm!

- Hva er ditt drømmereisemål akkurat nå?

Alle bildene er funnet via Google.

Fredagsfavoritter: Musikk

Innlegget er i kategorien Fredagsfavoritter

Blue - I can. Fordi boyband er koselig og det er en skikkelig feelgoodlåt.

Take That - The flood. Fordi jeg har en crush på Robbie Williams og liker gjenforeninger.

Bernhoft - C´mon talk. Fordi den er fantastisk fengende og helt rå live.

D-Techs - Sky´s the limit. Fordi vi savner René som skulle ha fylt 27 år imorgen... Sangen er sår og vond å høre på, men også helt nydelig.

Alle bildene er funnet via Google.

Fredagsfavoritter: Hverdagsglede

Innlegget er i kategorien Fredagsfavoritter

Tid. Fordi jeg fikk en uventet ekstra feriedag i dag. Det er rart hvor utrolig mye mer man setter pris på tiden man har når man ikke forventet å få den.

Gitaren min. Fordi jeg er helt avhengig av den. Jeg tror faktisk ikke at jeg kunne ha levd uten gitaren min, og jeg må ha den tilgjengelig til enhver tid. I tillegg til lydopptakeren på mobilen, har den flere ganger vært en reddende engel når jeg plutselig har fått en sang i hodet og ikke har hatt tid til å vente.

Penn og papir. Fordi det plutselig løsnet og jeg fikk skrevet ferdig en sang jeg har jobbet med i noen måneder. Det føles godt å endelig ha skrevet den inn i boken som inneholder mine beste sanger.Cola zero. Fordi jeg er (alt for) avhengig, og det er godt.

Alle bildene er funnet via Google.

Monajenten

27, Bergen

Sko, grafisk designer, kjole og draktsyer, fotografering, musikk, mote, mamma, fruen til min kjære, tankefull, ønskedrømmer og lilla.

Legg til som venn

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign fra


Copyright

blogg.no leverer teknologien bak land of dreams. Bloggen skrives av © Monajenten og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits