low carb

04.07.2011 kl.21:36 i P kjkkenet 4 kommentarer


Photo credit: food is my religion

I gr bestemte jeg meg plutselig for at n er det skjerpings p matfronten, chips og sjokolade hrer ikkehjemme i ukedagene! Sist gang jeg kuttet det ut, i tillegg til gjre et par forandringer i spisevanene, gikk jeg ned 8 kg, s det er jo lovende:-)

Derfor har jeg nettopp laget lavkarbobrd, to stk faktisk, og det er s utrolig godt! Jeg har hrt om mange tidligere som har laget brd de ikke har vrt s fornyd med fordi det enten bare har smakt egg, eller skivene har blitt flate som pannekaker. Men dette er helt fantastisk, og selv om skivene er sm, blir man mett av 3-4 stk. Det er snn ca. 3-4 karbohydrater, s man skal ikke klage p det;-) M bare ppeke at jeg ikke har tenkt g drastisk til verks med ketolyse (det gjorde jeg nemlig sist) men heller bare kutte litt ned p karbohydratene, og spise mer frukt og grnnsaker. Jeg reagerer p vanlig brd, og syns det er vanskelig vre kreativ i lunsjen uten at det skal koste bde en fot og en arm, s derfor er dette brdet et veldig godt alternativ.

LAVKARBOBRD
4 egg
2 dl Crme Frache
1/2 dl rapsolje
1,5 ss bakepulver
4 ss linfr
50 g sesamfr
60 g hvetekli (kruskakli)
45 g solsikkekjerner

Visp eggene og tilsett Crme Frache.
Ha oppi det trre.
Tilsett rapsoljen tilslutt.
Husk bakepapir i brdformen, det holder ikke bare smre den.
Hell s blandingen i formen. Den er s flytende at ingenting skal eltes.
Stekes p 180 grader i 50 min.
Jeg pleier skjre brdet i tynne skiver (tynnere enn p bildet) slik at det blir ca. 24 stk, og da er det ca. 1 g karbohydrat i hver skive:-)
Oppbevares i kjleskapet, da holder det seg godt. Jeg skjrer det opp og legger skivene i matbokser. Kakebokser kan ogs brukes! Enjoy:-)

...s m jeg bare nevne snn forsiktig at jeg danset Zumba i gr, og har rocket med rockering bde i gr og i dag...og s er jeg ferdig med dagens skryt;-)


4 kommentarer

Regine

08.07.2011 kl.11:11

Gleder meg til eg fr nytt kjkken snart, d skal eg ta opp igjen bakinga.. d vil eg prve lage dette brdet :) Takk for oppskrift!
Tina

12.07.2011 kl.14:07

Ja jeg forstr ikke at noen prver komme i ketolyse, det er jo ikke bra...

Men dette brdet er godt! Ligner veldig p ett jeg pleier lage;)

Klem fra meg og fortsatt god sommar;)
Monajenten

13.07.2011 kl.14:09

Regine: Bare hyggelig, det er veldig godt p smak, og man kan ha det meste av vanlig plegg p! Jeg liker best hvitost og tomat eller freplse;-)

Tina: God sommer og klem til deg ogs!!
Hanne

08.08.2011 kl.07:41

Dette var veldig likt p den oppskriften jeg nylig oppdaget. Supergodt :D

Skriv en ny kommentar

Monajenten

27, Bergen

Sko, grafisk designer, kjole og draktsyer, fotografering, musikk, mote, mamma, fruen til min kjre, tankefull, nskedrmmer og lilla.

Legg til som venn

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign fra


Copyright

blogg.no leverer teknologien bak land of dreams. Bloggen skrives av Monajenten og er underlagt Lov om opphavsrett til ndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits