low carb

04.07.2011 kl.21:36 i På kjøkkenet 4 kommentarer


Photo credit: food is my religion

I går bestemte jeg meg plutselig for at nå er det skjerpings på matfronten, chips og sjokolade hører ikke hjemme i ukedagene! Sist gang jeg kuttet det ut, i tillegg til å gjøre et par forandringer i spisevanene, gikk jeg ned 8 kg, så det er jo lovende:-)

Derfor har jeg nettopp laget lavkarbobrød, to stk faktisk, og det er så utrolig godt! Jeg har hørt om mange tidligere som har laget brød de ikke har vært så fornøyd med fordi det enten bare har smakt egg, eller skivene har blitt flate som pannekaker. Men dette er helt fantastisk, og selv om skivene er små, blir man mett av 3-4 stk. Det er sånn ca. 3-4 karbohydrater, så man skal ikke klage på det;-) Må bare påpeke at jeg ikke har tenkt å gå drastisk til verks med ketolyse (det gjorde jeg nemlig sist) men heller bare kutte litt ned på karbohydratene, og spise mer frukt og grønnsaker. Jeg reagerer på vanlig brød, og syns det er vanskelig å være kreativ i lunsjen uten at det skal koste både en fot og en arm, så derfor er dette brødet et veldig godt alternativ.

LAVKARBOBRØD
4 egg
2 dl Crème Fraîche
1/2 dl rapsolje
1,5 ss bakepulver
4 ss linfrø
50 g sesamfrø
60 g hvetekli (kruskakli)
45 g solsikkekjerner

Visp eggene og tilsett Crème Fraîche.
Ha oppi det tørre.
Tilsett rapsoljen tilslutt.
Husk bakepapir i brødformen, det holder ikke å bare smøre den.
Hell så blandingen i formen. Den er så flytende at ingenting skal eltes.
Stekes på 180 grader i 50 min.
Jeg pleier å skjære brødet i tynne skiver (tynnere enn på bildet) slik at det blir ca. 24 stk, og da er det ca. 1 g karbohydrat i hver skive:-)
Oppbevares i kjøleskapet, da holder det seg godt. Jeg skjærer det opp og legger skivene i matbokser. Kakebokser kan også brukes! Enjoy:-)

...så må jeg bare nevne sånn forsiktig at jeg danset Zumba i går, og har rocket med rockering både i går og i dag...og så er jeg ferdig med dagens skryt;-) 


4 kommentarer

Regine

08.07.2011 kl.11:11

Gleder meg til eg får nytt kjøkken snart, då skal eg ta opp igjen bakinga.. då vil eg prøve å lage dette brødet :) Takk for oppskrift!
Tina

12.07.2011 kl.14:07

Ja jeg forstår ikke at noen prøver å komme i ketolyse, det er jo ikke bra...

Men dette brødet er godt! Ligner veldig på ett jeg pleier å lage;)

Klem fra meg og fortsatt god sommar;)
Monajenten

13.07.2011 kl.14:09

Regine: Bare hyggelig, det er veldig godt på smak, og man kan ha det meste av vanlig pålegg på! Jeg liker best hvitost og tomat eller fårepølse;-)

Tina: God sommer og klem til deg også!!
Hanne

08.08.2011 kl.07:41

Dette var veldig likt på den oppskriften jeg nylig oppdaget. Supergodt :D

Skriv en ny kommentar

Monajenten

27, Bergen

Sko, grafisk designer, kjole og draktsyer, fotografering, musikk, mote, mamma, fruen til min kjære, tankefull, ønskedrømmer og lilla.

Legg til som venn

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign fra


Copyright

blogg.no leverer teknologien bak land of dreams. Bloggen skrives av © Monajenten og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits